Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemcsak az Apple szabadulna meg ettől a csatlakozótól

Kütyük

Nemcsak az Apple szabadulna meg ettől a csatlakozótól

Az Intel is elhagyná a 3,5 mm-es Jack csatlakozót.

Egyre valószínűbb, hogy hamarosan elköszönhetünk a Jack csatlakozótól, legalábbis ami az okostelefonokat illeti. Először az Apple következő mobiljával, az iPhone 7-tel kapcsolatosan röppent fel a pletyka, hogy a kaliforniai gyártó a 3,5 mm-es portot kihagyja a készülékből.

Most kiderült, hogy az Intel is hasonló lépést tervez. A vállalat a jelenleg is zajló IDF16 konferencián jelentette be, hogy már javában fejlesztik az USB 3.1 Type-C-hez való hangszolgáltatást. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy míg az Apple a Lightning porttal váltaná ki a jacket, addig az Intel az egyre jobban terjedő USB-C-ben látja a megoldás kulcsát.

headphone

Az Intel szerint ez azzal az előnnyel járna, hogy a gyártóknak többé nem kellene még egy csatlakozót beépíteni a készülékbe, így az eszköz vékonyabb is lehet. Sőt, akár az sem elképzelhetetlen, hogy például nagyobb akkumulátor kerülhetne ezen mobilok burkolata alá. Emellett a gyártó szerint olyan előnyökkel is járhat az USB-C bevezetése, minthogy a szabvány hatására frissíthetővé válnának a kiegészítők. Emellett akár szenzorokat is építhetnének a fülhallgatókba, amelyből például az egészségügyi alkalmazások is profitálnának.

Ugyan az első USB-C fülhallgatóra még várni kell, az Intel tervei szerint már a második negyedévben elkészül a szabvány specifikációja, így akár már ősszel megérkezhetnek a kompatibilis készülékek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés