Connect with us

technokrata

Ezért adja kicsi tárhellyel az iPhone-jait az Apple

Kütyük

Ezért adja kicsi tárhellyel az iPhone-jait az Apple

Óriásit kaszálnak a nagyobb memóriával szerelt készülékeken!

Sokaknál minden Apple bemutatónál kicsapja a biztosítékot, hogy a kaliforniai gyártó folyamatosan 16 GB-os kezdőtárhellyel árulja a mobiljait. Bár a hivatalos magyarázat az, hogy nem akarják, hogy feleslegesen fizessenek a tárhelyért azok, akik nem használják, a valóság sokkal prózaibb.

iPhoneSE-4ColorFan-PR_US-EN-PRINT

A frissen megjelent Apple iPhone SE okán az IHS Technology vezető elemzője megvizsgálta, hogy mennyit keres a kaliforniai gyártó a nagyobb tárhellyel szerelt kiadáson. Míg az Egyesült Államokban a 399 dollárt kérnek a 16 GB-os verzióért, addig a 64 GB-os kiadás 499 dollárba kerül. Nálunk egyébként 50 ezer forint különbség van a két eszköz között, 150 ezer forintot kér az Apple az alapkiadásért, 200 ezret pedig a 64 GB-osért.

iphone_6s

 

Az Egyesült Államokban tehát alig 100 dollárnyi különbség, miközben a nagyobb memóriamodul 12 dollárral kerül többe, azaz csak ezen 88 dollárt (24 ezer forintot) keres a kaliforniai gyártó. Sőt, Wayne Lam, az IHS Technology vezető elemzője szerint ezek az árak még csökkenhetnek is, hiszen a modul árak folyamatosan válzotnak és az Apple óriási tételben rendel, az pedig még tovább nyomja az összeget.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin