Connect with us

technokrata

Egy ideig ne add oda senkinek az új iPhone 6S-edet

Kütyük

Egy ideig ne add oda senkinek az új iPhone 6S-edet

Egy biztonsági hiba miatt bárki hozzáférhet a készüléken lévő kontaktokhoz és fotókhoz.

Hiába törekszik minden erejével a biztonságra az Apple, a kaliforniai gyártó szakemberei is hibáznak, ezért rendszeresen találnak kissebb-nagyobb hibákat az iOS-ben. Így van ez most is, hiszen szemfülesek egy igen érdekes bugra bukkantak az iOS 9.3-ban.

Amennyiben ugyanis valaki arra kéri Siri-t, az Apple asszisztensét, hogy keressen a Twitteren e-mail címeket tartalmazó posztot, máris hozzáférhet a telefonon tárolt kontaktokhoz. Minderre azért van lehetősége, mert egy e-mail cím észlelése esetén a telefon erős nyomásra (azaz a 3D Touch használatakor) azonnal felajánlja, hogy a felhasználó elmentse azt a névjegyzékbe, így a kontaktok azonnal megjelennek a készülék képernyőjén. Sőt, ha a tulajdonos engedélyezte, hogy a névjegyzék a hozzáférjen a fotókhoz is, akkor azokat is meg lehet tekinteni.

Fontos tudni, hogy a 3D Touch funkció jelenleg csak az iPhone 6S és iPhone 6S Plus párosban érhető el, így a hibával is csak ezen készülékek tulajdonosai találkozhatnak. Azért bízunk benne, hogy már ők sem sokáig és az Apple a következő frissítésében orvosolja a problémát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin