Connect with us

technokrata

Meglepő: mégis műanyagból készült a fémházas LG G5?

Kütyük

Meglepő: mégis műanyagból készült a fémházas LG G5?

Igen érdekes megoldással készül a dél-koreai gyártó zászlóshajója.

A közelmúltban került piacra az LG idei zászlóshajója, a G5. Az új, modurális okostelefon a Samsung Galaxy S7-tel együtt a barcelonai MWC-n mutatkozott  be. A dél-koreai gyártó nagy reményeket fűz a készülékhez, hiszen amellett, hogy a modurális rendszer fejlesztésekor még olyan gyártókat is megszereztek partnerüknek mint a Bang & Olufsen, a reklámjaik főszereplő sem kisebb személy, mint Jason Statham.

Épp ezért különösen problémás, hogy a JerryRigEverything YouTube-csatornának hála napvilágra került, hogy bár a készülék papíron fémházas burkolattal rendelkezik, az ember a kézbevétel során mégis kizárólag műanyaggal találkozik. Az tény, hogy a hátlap belső részét aluminium borítja, ám ennek a külső rétegét műanyaggal vonják be és ez kerül lefényezésre a gyártás során. Mindez szinte biztosan a súly alacsonyan tartása miatt történhetett meg, hiszen ezzel a megoldással néhány grammot le tudtak faragni a telefon tömegéből.

Ezen a negatívumon kívül azért sok pozitívumot is el lehet mondani a G5-ről, hiszen a hátlapi, kétlencsés kamera rendszert (amelynek egyik eleme 16 a másik pedig 8 megapixeles) az előlappal egyetemben karcolásvédelemmel ellátott üveg borítja, azaz a mindennapi használatot jól viseli majd a készülék. Igaz, a karcsú kialakítás okán az előlap a tesztelés során igencsak könnyen benyomható volt, ami azt jelenti, hogy a Gorilla Glass 4-es borítás valószínűleg vékonyabb annál, mint amit a legtöbb konkurens használ. Az iPhone 6 “bendgate”-je óta sorozatosan elkövetett kínzási metódus, a hajlítás azonban itt sem vezetett eredményre, a tesztelő szerint a G5-ös igen ellenálló. Érdekesség, hogy az alsó, az akkumulátort tartó modul elvált az erő hatására a készülékháztól, ám a teszt vége után azonnal visszatért eredeti állásába, azaz valószínűleg szándékosan úgy alakították ki, hogy elviselje az ilyesfajta megpróbáltatásokat.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom