Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meglepő: mégis műanyagból készült a fémházas LG G5?

Kütyük

Meglepő: mégis műanyagból készült a fémházas LG G5?

Igen érdekes megoldással készül a dél-koreai gyártó zászlóshajója.

A közelmúltban került piacra az LG idei zászlóshajója, a G5. Az új, modurális okostelefon a Samsung Galaxy S7-tel együtt a barcelonai MWC-n mutatkozott  be. A dél-koreai gyártó nagy reményeket fűz a készülékhez, hiszen amellett, hogy a modurális rendszer fejlesztésekor még olyan gyártókat is megszereztek partnerüknek mint a Bang & Olufsen, a reklámjaik főszereplő sem kisebb személy, mint Jason Statham.

Épp ezért különösen problémás, hogy a JerryRigEverything YouTube-csatornának hála napvilágra került, hogy bár a készülék papíron fémházas burkolattal rendelkezik, az ember a kézbevétel során mégis kizárólag műanyaggal találkozik. Az tény, hogy a hátlap belső részét aluminium borítja, ám ennek a külső rétegét műanyaggal vonják be és ez kerül lefényezésre a gyártás során. Mindez szinte biztosan a súly alacsonyan tartása miatt történhetett meg, hiszen ezzel a megoldással néhány grammot le tudtak faragni a telefon tömegéből.

Ezen a negatívumon kívül azért sok pozitívumot is el lehet mondani a G5-ről, hiszen a hátlapi, kétlencsés kamera rendszert (amelynek egyik eleme 16 a másik pedig 8 megapixeles) az előlappal egyetemben karcolásvédelemmel ellátott üveg borítja, azaz a mindennapi használatot jól viseli majd a készülék. Igaz, a karcsú kialakítás okán az előlap a tesztelés során igencsak könnyen benyomható volt, ami azt jelenti, hogy a Gorilla Glass 4-es borítás valószínűleg vékonyabb annál, mint amit a legtöbb konkurens használ. Az iPhone 6 “bendgate”-je óta sorozatosan elkövetett kínzási metódus, a hajlítás azonban itt sem vezetett eredményre, a tesztelő szerint a G5-ös igen ellenálló. Érdekesség, hogy az alsó, az akkumulátort tartó modul elvált az erő hatására a készülékháztól, ám a teszt vége után azonnal visszatért eredeti állásába, azaz valószínűleg szándékosan úgy alakították ki, hogy elviselje az ilyesfajta megpróbáltatásokat.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés