Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meglepő: az FBI-nak nem is kell az Apple!

Kütyük

Meglepő: az FBI-nak nem is kell az Apple!

A hosszú hetek óta tartó nyomásra sem segít a cupertino-i cég a szövetségieknek, de úgy tűnik, hogy nélkülük is menne.

A hetek, sőt már több mint egy hónapja tartó vita folyik az Apple és az FBI között egy terrorista telefonja miatt. A szövetségiek várják a bírói végzést, miközben a tech vállalat egyre több nagy céget állít a saját oldalára a titkosítási ügyben. Egyes szakértők szerint azonban a nyomozók maguk is meg tudnák oldani a készülék feltörését.

Ezt a kínai feltörési módszerrel lehetne megoldani. A telefonokat ugyanis az ázsiai országban pár dollárért simán át tudják alakítani és feltörni. Például egy 64 GB-ból készítenek egy 128 GB-at. Ehhez csak egy PC, csavarhúzó és egy csipesz kell. A régi telefon tartalmát átmásolják egy nagyobb chipre és már vissza is teszik a készülékbe. Egy biztonságtechnikai szakértő szerint hasonlóval tudná az FBI is megoldani a problémát.

apple-vs-fbi-congress-cover2-499x281

Ellenben a nyomozóhatóság azért nem folyamodik ehhez a módszerhez, mert amennyiben sikerül a pert megnyerni, precedenst teremtenek a további, hasonló esetekhez és ez a legegyszerűbb módja a feltörésnek. Lehetne a szoftvert is feltöretni, vagy más igen nehézkes megoldáshoz folyamodni, de így elég lenne mindig egy bírói végzés, ha hozzá akarnak férni adatokhoz.

 

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés