Connect with us

Hirdetés

technokrata

500 millió androidos van veszélyben!

Kütyük

500 millió androidos van veszélyben!

Egy mobilos biztonsággal foglalkozó cég fedezte fel a veszélyt.

A mobilbiztonsági cég, a Skycure fedezett fel egy olyan problémát, ami az Androidos telefont használók igen nagy százalékát érinti. A támadók egy úgynevezett clickjackinget alkalmaznak, ami elhiteti az emberekkel, hogy egy olyan párbeszédpanelre kattintsanak, ami átirányítja őket egy kártékony felületre. Sokszor látunk ilyet PC-n is. A letöltés gombok bizonyos oldalakon több helyen is megjelennek és megtévesztik a felhasználót, így ha rossz helyre kattint, akkor nem a kívánt fájl töltődik le, hanem egy vírus.

Az okostelefonoknál is ilyen fajta vírust észleltek. Az átirányítás után a hacker hozzáfér a mobilon tárolt összes szöveges adathoz. Ez azt jelenti, hogy az SMS-ek, email-ek, üzenetküldő alkalmazások tartalmai sincsenek biztonságban. Valamint a rendszergazda jogait is átállíthatja, tehát teljesen átveheti az uralmat a telefon felett, átállíthatja a zárolást, vagy akár törölheti is az egész telefont.

Android_Malw

Minden olyan készüléken működhet a program, amim Android 2.2 és 4.4 között van. Az 5.0-s verzió szünteti csak meg a problémát. A legjobb védekezés a rendszer frissítésével érhető el, valamint odafigyeléssel.

 

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés