Connect with us

technokrata

Eddig soha nem látott fizetési megoldáson dolgozik a Google

Kütyük

Eddig soha nem látott fizetési megoldáson dolgozik a Google

A cég egy bankkártya nélkül rendszert fejleszt, amiket mobilokkal kapcsol össze.

A Google igyekszik mindig új technológiákat és eszközöket bemutatni a piaci versenyben. Most éppen egy újfajta fizetési és hitelesítési eljáráson dolgoznak, ami elhagyná a bankkártyákat, és néhány betű bemondása után már vásárolhatunk is. A tesztfázisú projektet Hands Free-nek nevezték el és egyelőre a San Francisco környéki lakosok próbálgathatják, amennyiben iOS-t vagy Androidot futtató készülékük van.

google-hands-free-ps

A technológia lényege, hogy vásárláskor előre jelezni kell, hogy mobillal fizetnünk, majd ez után már csak a nevünk kezdőbetűit kell bemondani. Természetesen ennek igen komoly háttere van. A telefonon működnie kell a wifinek, bluetoothnak és a nyomkövetésnek is, hiszen csak így tudja a Google megállapítani, hogy éppen merre vagyunk. Bizonyos boltokba vizuális azonosító rendszereket is telepítenek, amik felveszik az arcunkat és az alapján engedi a fizetést.

https://youtu.be/Qxet1VdpOQ4

A cég szerint ez egy sokkal biztonságosabb rendszer mint a kártyás, mert így csak akkor veszik le a pénzt a számlánkról, ha látja a rendszer is, hogy tényleg a boltba tartózkodunk. Ez nagyban felgyorsítaná a kasszánál álló sort, ugyanakkor rengeteg adatot adnánk magunkról a Google-nek, ami sokaknak nem tetszik. Mindenki döntse el maga, hogy plusz két percet áll sorban, vagy engedi, hogy a Google egyre több és több információhoz jusson a személyéről.

 

Forrás: TheVergeSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin