Connect with us

technokrata

Íme a mobil, amit nyugodtan lehet hajlítgatni

reflex

Kütyük

Íme a mobil, amit nyugodtan lehet hajlítgatni

Nem mindennapi telefont mutattak be kanadai kutatók.

Az elmúlt évek vékonyítási hulláma alaposan rányomta a bélyegét az okostelefonok tartósságára, így gyakran előfordul, hogy egy rossz mozdulat után egy ívet vesz fel az az addig teljesen lapos készülék. A Queen’s University Human Media Lab munkatársai által megalkotott ReFlex-et nem fenyegeti ez a veszély, hiszen direkt hajlékonyra tervezték.

A kanadai kutatók újdonsága ugyanis egy, az LG műhelyéből származó, hajlítható képernyővel rendelkezik, amely jól tűri az igénybevételt. Üröm az örömben, hogy a telefon többi komponense (amelyek a két végében találhatóak) már nem bírják ennyire a strapát, azaz továbbra sem ajánlott vadulni egy ilyen eszközzel. A 720p felbontású megjelenítő mögé szenzorokat is beépítettek a fejlesztők, így a telefon képes mérni a hajlítás sebességét illetve szögét, így rendkívül egyedi módon lehet irányítani például a népszerű Angry Birds-öt.

 

Persze aligha valószínű, hogy egyhamar a mezei felhasználók kezébe kerülhet egy ilyen technikai csemege, hiszen a kutatók szerint körülbelül még 5 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy megkezdődhessen a kereskedelmi forgalmazás.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek