Connect with us

technokrata

Folytatódik az FBI-botrány: ezt a lépést nem vártuk volna az Apple-től!

tim-cook

Kütyük

Folytatódik az FBI-botrány: ezt a lépést nem vártuk volna az Apple-től!

Az Apple vezére az FBI bírói végzését szeretné felülbíráltatni.

Ahogyan arról már tegnap beszámoltunk az FBI bírósági végzéssel kívánja megszerezni egy terrorista iPhone-ján lévő adatokat a világ legnagyobb cégétől. Az Apple természetesen nem kívánja kiadni még ebben az esetben sem, mivel úgy hirdetik magukat, hogy semmilyen adatot nem szolgáltatnak a hatóságoknak semmilyen ügyben. A cég vezetője, Tim Cook egy precedens értékűt lépett és a fordult politikai segítségért az ügyben.

ios-7_data_protection

A végzés alapján ugyanis a cégnek nem hátsó kaput kéne biztosítania a bűnüldöző szerveknek a feltörhetetlennek tartott iOS-hez, hanem egy úgynevezett brute-force támadást is engedniük kéne. Ez azt jelenti, hogy a Szövetségi Nyomozóiroda olyan programozási felületet szeretne, melyen gyorsan végig tudják pörgetni a lehetséges jelszavakat. A vezető szerint amennyiben tényleg teljesíteniük kell a rendeletet, úgy az iOS többé nem lesz biztonságos rendszer. Mivel nem csak a hatóságok használhatják majd ki ezt, hanem a bűnözők is, ezzel súlyosan veszélyeztetve az adatbiztonságot.

Az Apple nem az FBI érdemeit és törekvéseit nem ismeri el, hanem úgy gondolják, hogy semmilyen nemű párbeszéd nem volt ezzel kapcsolatban a társadalommal és a felhasználókkal. A legszebb az egészben, hogy a szövetségiek egy 1789-es törvényre hivatkozva igyekeznek megszerezni a hozzáférést.

 

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek