Connect with us

technokrata

Ez a mobil tudja, hogy hol vagy a sötétben!

cat-s60

Kütyük

Ez a mobil tudja, hogy hol vagy a sötétben!

Hőkamerás készüléket mutatott be a CAT.

A CAT legújabb, S60 névre keresztelt készüléke elsőre egy átlagos strapatelefonnak tűnik, pedig ennél sokkal több dologra képes. A mérnökök ugyanis a hagyományos, 13 megapixeles fotókat készítő fényképező fölé egy hőkamerát is beépítettek, amely 640 x 480 pixeles felbontásban mutatja meg a valóságot. Az egység legfeljebb 30 méteres távolságig működik hatékonyan, így nemcsak arra lehet jó, hogy megállapítsák, hogy milyen egy épület hőszigetelése, de arra is, hogy tűz esetén a tűzoltó észrevegye az lakásban tartózkodókat.

cat-s60

Más területen is remekel az újdonság, hiszen ha minden fedelet megfelelően zárva tartunk, akkor akár 5 méteres mélységig elviseli a vizet az S60. A leejtés miatt sem kell aggódni, a mérnökök ugyanis 26 alkalommal ejtették le 1,8 méteres magasságból a telefont és kutya baja sem esett. Mindez nemcsak a készülékházra, de a kijelzőre is vonatkozik, hiszen az átlagos telefonoktól eltérően az S60-at nem 0,4 mm-es, hanem 1 mm-es Gorilla Glass üveg védi.

cats602

Az Android 6.0 rendszert futtató telefon 4,7 colos, 720p felbontású megjelenítője mögött egy Snapdragon 617-es lapkakészletű négymagos processzor, 3GB of RAM és 32GB memória rejtőzik, illetve a repertoár része még a 4G LTE támogatás is. Az újdonságot elsőként az MWC-n állítja ki a gyártó, az első darabokat pedig az idei év folyamán lehet majd megvásárolni 650 euró( 200 ezer forint) körüli áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák