Connect with us

technokrata

Gyorsan lemerül a telefonod? Jön az áttörés!

lithium-ion

Kütyük

Gyorsan lemerül a telefonod? Jön az áttörés!

Nincs annál idegesítőbb, mint ha épp akkor kell töltőt keresni a telefonunkhoz, amikor szükségünk lenne rá.

Napjaink egyik legégetőbb problémája, hogy az akkumulátorról működő kütyük (mobil, tablet, okosóra stb.) üzemideje egyszerűen túl kevés. Ha valaki intenzívebben használja ezeket az eszközöket, akkor sokszor már annak is örülhet, ha a reggel teljesen feltöltött készülék az esti hazatérésig kibírja lemerülés nélkül. Persze a mindennapos töltés is kényelmetlen és ha csak reggel jut mindez eszünkbe, akkor megy a kapkodás, hogy némi életet, azaz energiát leheljünk a telefonba. Egyszerűen a hardver fejlettsége nagyon elhúzott az akkumulátorétól, ezért hiába igyekeznek optimalizálni a fogyasztást, sokszor egyre szűkebb üzemidőkkel találkozunk.

lithium-ion

Tudósok egy csapata most felcsillantotta az első reménysugarat, miután elkészítették a lítium-levegő akkumulátor prototípusát. A jelenlegi szinten ez egységnyi méretben ötször több energiát tud tárolni, mint a most elterjedt lítium-ion változatok. Lítium-peroxid helyett lítium-szuperoxidot használnak benne, ami ráadásul az élettartamra is jótékony hatással van. Töltéskor a lítium pozitív töltésként megköti az oxidot, míg merüléskor az oxigén kiválik belőle. Mindehhez nincs szükség különleges felépítésre, az akkumulátor teljesen zárt, mint a mostaniak, a töltése is ugyanúgy történik, mint a jelenlegi akkuké. Egyelőre nem tudni, mikor kerülhet sorozatgyártásba ez a technológia, de egyre sürgetőbb, hogy valami komoly lépés történjen ezen a téren.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő