Connect with us

technokrata

A Microsoft megint a saját kardjába dőlt

microsoft lumia

Kütyük

A Microsoft megint a saját kardjába dőlt

Csináltak egy új virtuális billentyűzetet, ami jobban használható iOS-en, mint Windows Phone-on.

Tavaly év végén elég riasztó számok láttak napvilágot a Microsoft Windows Mobile operációs rendszer piaci részesedéséről. Az 1,7 százalékos eredmény nem valami fényes, pedig a 8-as, illetve a nemrég kiadott 10-es verzió sok újítást és javítást hozott elődjeihez képest. Félig-meddig a cég is lemondott a nagy tervekről, hiszen azt mondták, elsősorban a szolgáltatásokra fognak koncentrálni. Nos, többek között kitalálták, hogy készítenek egy saját virtuális billentyűzetet, amelyet Word Flow néven elérhetővé tesznek Android és iOS platformra is. Az alkalmazás már előrehaladott állapotban van, már vállalati tesztelők számára is hozzáférhetővé vált.

microsoft word flow ios

Eközben viszont kiderült, hogy a billentyűzet másképp fog viselkedni a különböző operációs rendszereken. A legviccesebb, hogy az iOS verzió olyat is tud, amit a Windows változat nem. Lesz benne egy speciális egykezes üzemmód, amikor a billentyűk negyedkörívet alkotva a kijelző jobb vagy bal sarkához igazodnak. Ez főleg a nagyobb képernyőnél jön jól, mivel ennek segítségével csupán a hüvelykujjunkkal tudunk gépelni. Amúgy a Word Flow a folyamatos húzással való bevitelt is támogatja, ami Androidon például a SwiftKey vagy a Swipe használóinak ismerős lehet. Bár pontos dátumot még nem közöltek, de a tesztelési fázisból ítélve hamarosan kiadják a végleges verziót, amelyet a Play Áruházból vagy az AppStore-ból tölthetünk le.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd