Connect with us

technokrata

Nem lesz jack-csatlakozó a következő iPhone-on?

Kütyük

Nem lesz jack-csatlakozó a következő iPhone-on?

Ha a pletyka igaz, az új iPhone-hoz új fülhallgatóra is szükség lesz.

Az iPhone 7 igaz még messze van a megjelenéstől, de már most terjednek a pletykák az új telefonnal kapcsolatban. A legutóbbi a japán Macotakara blogról származik, mely állítása szerint a következő generációs iPhone-on lehet, hogy nem lesz 3,5-es jack-csatlakozó.

Ennek oka állítólag az, hogy tovább vékonyodnának az Apple telefonjai, ezért az elterjedt sztenderdnek már nincs helye. Ez azonban még nem tűnik elég indoknak ahhoz, hogy mindenkit új fülhallgatók vásárlására kényszerítsenek. Az iPhone 6-nál 1 mm-rel vékonyabb iPod Touch-on is elfér a 3,5 mm-es jack.

Az egyelőre kérdéses, hogy mit használnának helyette (persze csak ha igaz a pletyka), de nem kizárt, hogy a Lightning kábel lenne a hangkimenet is. Erre már láttunk termékeket mióta az Apple elindította a “Made for iPhone” programot, de szinte alig volt aki megvásárolta ezeket a fül- és fejhallgatókat (hiszen kizárólag Lightning kábellel működtek, és közben nem tudtuk tölteni a mobilokat).

Az is lehetséges, hogy a 2,5 mm-es portot választja majd a cupertinói cég, de akkor is átalakítókra lesz szükség, ha szeretnénk megtartani mostani egységeinket. Egyszerűen hihetetlen, hogy a világ egyik legértékesebb cége nem képes felfogni, hogy az emberek ilyen áron nem akarnak vékonyabb telefonokat.

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák