Connect with us

Bajban a Microsoft: Nem veszik a telefonjaikat

Lumia 640 XL

Kütyük

Bajban a Microsoft: Nem veszik a telefonjaikat

A Gartner felmérése szerint a Windows Phone részesedése igen alacsony a piacon.

2010-ben, három évvel az iOS és két évvel az Android után jelent meg a Windows Phone, a Microsoft mobil operációs rendszere. Bár a WP7 kétségtelenül óriási előrelépés volt az előd, Windows Mobile-hoz képest, a késői debütálás miatt a felhasználók inkább a két konkurens rendszert részesítették előnyben.

A Gartner legújabb felmérése szerint ez sajnos most is így van és ezen még az sem változtatott, hogy már a Microsofthoz tartozik a Nokia mobil üzletága is. Sőt, a 2014 harmadik negyedévi 3%-os részesedés egy évvel késöbb 1,7%-ra apadt.

Lumia 640 XL

Ez azt jelenti, hogy 9 millió leszállított mobil helyett csak 5,87 millió példányt adtak át a kereskedőknek. Érdekesség, hogy a leszállított eszközökből 5,8 milliót gyártott a Microsoft és csak alig 700 ezer darab származik más gyártóktól. Összehasonlításképp az elmúlt három hónapban 289 millió androidos és 46 millió iOS alapú eszközt adtak el.

Roberta Cozza a Gartner vezető elemzője szerint ez a trend a jövőben sem változik majd, hiszen a felhasználók szokásain a Windows 10 megjelenése sem változtatott és továbbra is a konkurens rendszereket részesítik előnyben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom