Connect with us

technokrata

Eltűnhet a Samsung a mobilgyártásból?

Kütyük

Eltűnhet a Samsung a mobilgyártásból?

A koreai gyártó bajba kerülhet egy elemző szerint.

Ben Bajarin, híres piackutató, aki most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kijelentette, szerinte a jelenleg a legnagyobb okostelefon gyártó, a Samsung, pár éven belül kiszorul a piacról.

Az úgynevezett ‘innovátorok dilemmája’ érheti utol a dél-koreai gyártót. A lényege ennek az, hogy egyszerűbb lemásolni valamit, mint feltalálni új dolgokat. Tehát sok nagyon hasonló, de olcsóbb telefonok kiszorítják a mobilpiacról a céget. Egyre több és több androidos eszköz kerül forgalomba, amik általában ugyanazt tudják, mint a Samsung készülékei, csak olcsóbban kínálják a vásárlóknak. Mivel az androidos termékek nagy része nem a prémium kategóriára törekszik, ellentétben a Galaxy okostelefonok gyártójával, így lassan átvehetik a helyét. A fogalmat egyébként egy Harvard-i professzor, Clayton Christensen alkotta meg egyik könyvében.

Az elemző, Bajari szerint a 200 és 400 dollár közötti készülékek megfelelnek az emberek nagy részének és nem tartanak igényt a drágább, 600 dollár körüli Samsungokra.

Adódik a kérdés, hogy az Apple mért nem fenyegeti ez a veszély. A válasz igen egyszerű, nincs más gyártó, ami használhatná az iOS szoftvert, így nem tudnak nagyon hasonló, de olcsóbb telefont gyártani.

Ám ez csak egy piackutató véleménye, amivel szembe megy a legújabb felmérés. Kiderült ugyanis, hogy a két év után ismét növekedésnek indult a Samsung profitja. Ez nagyrészt köszönhető a magas telefoneladásoknak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák