Connect with us

technokrata

Ezért megérte feltörni az iPhone-t!

Kütyük

Ezért megérte feltörni az iPhone-t!

Egymillió dollárt kapott egy hackercsoport, mert bejutottak az Apple rendszerébe!

Az Apple híres arról, hogy a rendszereit igen erős biztonsági technológiákkal látja el, így csak a leginkább hozzáértők tudják megkerülni a korlátozásokat. A Zerodium épp nekik, a szakma krémjének szervezte meg a vetélkedőjét, ahol a nyertes nem kevesebb, mint egymillió dollárt vihetett haza. Persze mindezt csak akkor kapta meg, ha sikerrel törte fel az iOS 9 rendszert.

jailbreak

Jelentjük, az iOS 9 Bug Bounty a hackerek számára pozitívan zárult, hiszen sikerült távolról jailbreakelniük a készüléket. Ugyan a nyertes nevét nem árulták el, de annyi bizonyos, hogy egy, valószínűleg igen képzett tagokból álló hackercsoportról van szó. A hack segítségével a szakemberek képesek voltak távolról egy megadott weboldalat megnyitni az iPhone-ok és iPad-ek képernyőjén.

zerodiumhackjailbreak

Ugyan mások nem jutottak el idáig, de volt, aki részlegesen bejutott az Apple rendszerébe, így ők is zsebre tehettek egy szép összeget a hárommilliós összdíjazású versenyen fináléján. A hackerek célja egyébként az, hogy különböző vállalatoknak, állami szervezeteknek értékesítsék a Jailbreak-et, hogy aztán annak segítségével bizonyos készülékeket távolról is meg tudjanak figyelni. Az Apple persze aligha tűri ezt jó szemmel, így valószínűleg hamarosan megpróbálják befolytozni a sérülést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom