Connect with us

technokrata

Végre megoldódik az okostelefonok legnagyobb problémája?

akkumulator

Kütyük

Végre megoldódik az okostelefonok legnagyobb problémája?

Egy új akkumulátor technológiával tovább bírhatják az okostelefonok.

Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy az okostelefonok fejlődését nem követték az akkumulátorok, így az egy évtizeddel korábbi telefonok nem ritkán egy hetes üzemidejét egy modern telefon sem tudja megközelíteni.

Egy most felfedezett módszer azonban hamarosan változtathat ezen és végre nem kell mindenhova töltőt vinni magunkkal. A Riverside Egyetemen ugyanis rájöttek, hogy mivel a portobello gomba felülete sóban gazdag, ezért jól használható az akkumulátorokban. Ez azért hasznos, mert az aksikban anódként grafitot használnak, ami sajnos nem túlságosan tartós, és amellett, hogy gyorsan romlik a hatása még az időtartama is folyamatosan rövidül.

akksi

Ennek a hatásnak az ellensúlyozásához pedig sóra van szükség, mindeddig azonban nem jöttek rá, hogy ezt milyen formában lehet gazdaságosan beépíteni az akkumulátorokba. Itt jön a képbe a portobello, hiszen  a gomba felületére 900 fokos hevítés után rendkívüli módon kicsapódik a káliumsó.

Az ilyesformán létrejövő felület pedig már alkalmas az akkumulátorokban való használatra. A kutatók már készítettek is egy prototípust, ami igen jól szerepelt a teszteken, hiszen az egység a hagyományos példányoknál jelentősen hosszabb ideig bírta egy töltéssel. Bár a fejlesztések még korai szakaszban járnak, az biztos, hogy segítségével végre elfelejthetjük a gyorsan lemerülő mobilokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle