Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre megoldódik az okostelefonok legnagyobb problémája?

Kütyük

Végre megoldódik az okostelefonok legnagyobb problémája?

Egy új akkumulátor technológiával tovább bírhatják az okostelefonok.

Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy az okostelefonok fejlődését nem követték az akkumulátorok, így az egy évtizeddel korábbi telefonok nem ritkán egy hetes üzemidejét egy modern telefon sem tudja megközelíteni.

Egy most felfedezett módszer azonban hamarosan változtathat ezen és végre nem kell mindenhova töltőt vinni magunkkal. A Riverside Egyetemen ugyanis rájöttek, hogy mivel a portobello gomba felülete sóban gazdag, ezért jól használható az akkumulátorokban. Ez azért hasznos, mert az aksikban anódként grafitot használnak, ami sajnos nem túlságosan tartós, és amellett, hogy gyorsan romlik a hatása még az időtartama is folyamatosan rövidül.

akksi

Ennek a hatásnak az ellensúlyozásához pedig sóra van szükség, mindeddig azonban nem jöttek rá, hogy ezt milyen formában lehet gazdaságosan beépíteni az akkumulátorokba. Itt jön a képbe a portobello, hiszen  a gomba felületére 900 fokos hevítés után rendkívüli módon kicsapódik a káliumsó.

Az ilyesformán létrejövő felület pedig már alkalmas az akkumulátorokban való használatra. A kutatók már készítettek is egy prototípust, ami igen jól szerepelt a teszteken, hiszen az egység a hagyományos példányoknál jelentősen hosszabb ideig bírta egy töltéssel. Bár a fejlesztések még korai szakaszban járnak, az biztos, hogy segítségével végre elfelejthetjük a gyorsan lemerülő mobilokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés