Connect with us

technokrata

Régen várt funkció kerülhet az iPhone-okba

wirelesscharging

Kütyük

Régen várt funkció kerülhet az iPhone-okba

Vezeték nélküli töltéssel kapcsolatos szabadalmat védetett le az Apple.

Bár nem mindenkinek nyerte el a tetszését, kétségtelen, hogy a vezeték nélküli töltés igen hasznos és egyre népszerűbb technológia. A megoldás előnye, hogy egy mozdulattal, a töltőre helyezve energiával láthatjuk el a telefonunk, hátránya, hogy ilyenkor értelemszerűen korlátozottan használható az eszköz.

wirelesscharging

Az Apple ezért mindeddig nem is erőltette a vezeték nélküli töltést.  Mostanra azonban eljutottunk odáig, hogy az Egyesült Államokban például szinte az összes kávézó, étterem vagy éppen üzlet rendelkezik ilyen töltőállomásokkal. Ez pedig igencsak negatív a kaliforniai gyártóra nézve, hiszen a piac egyik legdrágább okostelefonja így használhatatlan ezeken a helyeken, a felhasználók csak kábellel tölthetik a készüléküket.

A most napvilágra került szabadalmak alapján igen valószínű, hogy a jövőre érkező iPhone 7 már vezeték nélkül is tölthető lesz, de arra is nagy esély van, hogy egy frissítés után a jelenlegi paletta tagjai is “megtanulják” ezt a funkciót.

wirelesscharging2

Lényegében arról van szó, hogy az Apple az iPhone-okba épített elektromágneses tekercseket, hangszórókat, mikrofonokat és a taptikus motort is felhasználná a töltéshez, azaz nem lenne szükség plusz, a vastagságot és a súlyt befolyásoló alkatrész beépítésére.

Persze az is biztos, hogy sokan jobban örülnének egy nagyobb akkumulátornak, az Apple azonban híres arról, hogy a dizájnt a funkciók elé helyezi. Így lehet ez most is, így kíváncsian várjuk, hogy hogyan jelenik meg a végleges modellben ez az izgalmas fejlesztés.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák