Connect with us

technokrata

PC a zsebben: Itt vannak a Microsoft új csúcsmodelljei

Lumia-950-XL-1

Kütyük

PC a zsebben: Itt vannak a Microsoft új csúcsmodelljei

Leleplezte legújabb csúcsmodelljeit a redmondi gyártó.

Hivatalosan is bemutatkozott a Microsoft Lumia sorozatának két zászlóshajója. A Lumia 950 és 950XL mindent tud, amit ma egy okostelefon tudhat. A kisebbik 5,2″-es képerrnyővel szerelt variáns egy QHD felbontású megjelenítőt tartalmaz, a 2560 x 1440 pixel felbontású, 564 ppi részletességű képernyő AMOLED technológiát használ.

Lumia-950-XL-1

A nagyobb, szintén QHD felbontású, 5,7″-es megjelenítővel érkező telefon, a kistestvérétől eltérően nem a Snapdragon 808-as, hatmagos processzorral szerelt lapkakészletét tartalmazza, itt már a Snapdragon 810-es teljesít szolgálatot egy nyolcmagos processzorral egyetemben. A 32 GB-os memóriával érkező újdonságok 3 GB-nyi RAM-ot kapnak.

lumia_950_continuum

Mivel manapság kiemelten fontos a beépített kamera, ezért a Microsoft nem bízta a véletlenre és az újdonságokba egy 20 megapixeles PureView kamerát építettek be. A dupla LED villanóval támogatott egység 4K videófelvételre képes, illetve optikai képstabilizátorral is rendelkezik.

zeisslumia

A Windows 10-et futtató telefonok különlegessége, hogy mindkettőjük a hagyományos rendszer mobil felületét futtatja, azaz egy opcionális kiegészítővel egeret, monitort és billentyűzetet is köthetünk rájuk, így teljes értékű készüléket varázsolhatunk belőlük. A fejlett rendszer teszi lehetővé, hogy a Lumia 950 és 950 XL már felismer minket. Ez azt jelenti, hogy elég ránéznünk a telefonra, majd a beépített infravörös kamera megállípítja, hogy beléphetünk-e a menübe. A nanoSIM-mel piacra kerülő modellek 3000 illetve 3340 mAh-es akkumulátorral kerülnek piacra. A két eszköz a Microsoft bejelentése alapján novembertől lesz elérhető 549 és 649 dolláros áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák