Connect with us

technokrata

Már nem titok többé a Microsoft új csúcsmobilja

lumia_950_2

Kütyük

Már nem titok többé a Microsoft új csúcsmobilja

Addig-addig titkolták, amíg csak felkerült az internetre néhány fotó a legújabb Lumiákról.

A gyártók hiába igyekeznek a lehető legjobban titokban tartani újdonságaikat, ma már szinte menetrendszerű, hogy idő előtt felbukkannak információk és képek az adott termékről. Így van ez most a Microsoftnál is, ahol a Lumia széria új csúcsmodelljét készülnek bemutatni. Eddig csak pletykák voltak a Lumia 950 (fekete) és 950 XL (kék) néven érkező telefonokról, most azonban két sajtófotó és egy további fénykép bizonyítja létezésüket és persze azt is, hogy már nem lehet sok hátra a hivatalos bemutatóig.

lumia_950xl

A Cityman és Talkman gyári kódnéven fejlesztett telefonok külseje kissé csalódást keltő, a megszokott Lumia külsőn kívül semmi olyan nincs rajtuk, amivel megkülönböztetnék magukat a sorozat többi tagjától. A Lumia 950 5,2 hüvelykes, míg az XL 5,7 hüvelykes kijelzőt kap majd, mindkét esetben QHD felbontással. Az XL-nél a Qualcomm Snapdragon 810 nyolcmagos erőműve kerül a burkolat alár, a normál 950-esnél a hatmagos 808 felel a gyorsaságért, mindkét verzióban 3 GB RAM társaságában.

lumia_950

Belső memóriából 32 GB-ot kapnak, a microSD bővítés nem marad ki, sőt, a 3000-es (950) és 3300-as (950 XL) akkumulátorok cserélhetők lesznek. Az előlapra 5 megapixeles fényképező kerül, míg hátul 20 megapixeles PureView megoldást tesznek, a képek alapján LED vakuval. Érdekesség lehet az USB-C csatlakozó, amely szabvány most kezd elterjedni a telefonoknál, fokozatosan átvéve a microUSB szerepét. További eltérés, hogy az XL-ben már beépített a vezeték nélküli töltés, a másik változatnál külön hátlappal tudjuk ezt kihasználni. Az állítólagos íriszszkennerhez pedig mindenképp speciális hátlapot kell majd vásárolnunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek