Connect with us

technokrata

Bemutatkozott a legújabb Nokia mobil

nokia222

Kütyük

Bemutatkozott a legújabb Nokia mobil

Egy biztos: Olcsó lesz!

Bemutatkozott a legújabb, Nokia logóval ellátott telefon. A Nokia 222 ugyanakkor nem a finn gyártó műve, a fejlesztést a Microsoft tulajdonában álló részleg végezte, pusztán arról van szó, hogy az olcsóbb, nem okos mobilokat továbbra is a már ismert márkanév alatt adják ki. Ennek megfelelően nem számíthatunk túl sok érdekességre. A nyomógombos készülék előlapján egy 2.4″ QVGA képernyőt találunk.

A Microsoft állítása szerint az internetképes telefon képernyőjén az Opera mini böngészőnek hála kényelmesen megjelennek majd a weboldalak, illetve egyszerűen használható a Bing kereső is. Üröm az örömben, hogy WiFi nem került beépítésre, maximum EDGE sebességgel szörfölhetünk a világhálón. Természetesen nem maradt ki a Facebook és Twitter kliens sem, sőt chatelni is lehet az FB Messenger segítségével.

nokia222

Az egy és kétkártyás változatban is elérhető Nokia 222 rendelkezik kamerával is, bár a 2 megapixeles fotókat és 320 x 240 pixeles (15 fps sebességgel) mozgóképet készítő egységtől sok jót nem várhatunk. Az elkészült anyagainkat amellett, hogy Bluetooth-on tovább küldhetjük, akár microSD kártyára is menthetjük, ebből 32 GB-ot támogat a telefon. Zenéket is hallgathatunk, illetve a headset csatlakoztatása után az FM-Rádió is elérhető. Olcsó alapmobilhoz méltóan egy beépített LED fényforrás is helyetkapott a Nokia 222-ben, ezzel éjszaka világíthatunk a sötétben.

A Microsoft nettó 10 ezer forint körüli árat kér a telefonért, így hazánkba olyan 15-16 ezer forintos áron érkezhetnek meg az első darabok, már ha egyáltalán Magyarországon is kapható lesz a készülék. Az elsődleges cél a fejlődő piacok meghódítása, így nem tudni, hogy jut-e Európában az olcsó Nokiából.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd