Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a legújabb Nokia mobil

Kütyük

Bemutatkozott a legújabb Nokia mobil

Egy biztos: Olcsó lesz!

Bemutatkozott a legújabb, Nokia logóval ellátott telefon. A Nokia 222 ugyanakkor nem a finn gyártó műve, a fejlesztést a Microsoft tulajdonában álló részleg végezte, pusztán arról van szó, hogy az olcsóbb, nem okos mobilokat továbbra is a már ismert márkanév alatt adják ki. Ennek megfelelően nem számíthatunk túl sok érdekességre. A nyomógombos készülék előlapján egy 2.4″ QVGA képernyőt találunk.

A Microsoft állítása szerint az internetképes telefon képernyőjén az Opera mini böngészőnek hála kényelmesen megjelennek majd a weboldalak, illetve egyszerűen használható a Bing kereső is. Üröm az örömben, hogy WiFi nem került beépítésre, maximum EDGE sebességgel szörfölhetünk a világhálón. Természetesen nem maradt ki a Facebook és Twitter kliens sem, sőt chatelni is lehet az FB Messenger segítségével.

nokia222

Az egy és kétkártyás változatban is elérhető Nokia 222 rendelkezik kamerával is, bár a 2 megapixeles fotókat és 320 x 240 pixeles (15 fps sebességgel) mozgóképet készítő egységtől sok jót nem várhatunk. Az elkészült anyagainkat amellett, hogy Bluetooth-on tovább küldhetjük, akár microSD kártyára is menthetjük, ebből 32 GB-ot támogat a telefon. Zenéket is hallgathatunk, illetve a headset csatlakoztatása után az FM-Rádió is elérhető. Olcsó alapmobilhoz méltóan egy beépített LED fényforrás is helyetkapott a Nokia 222-ben, ezzel éjszaka világíthatunk a sötétben.

A Microsoft nettó 10 ezer forint körüli árat kér a telefonért, így hazánkba olyan 15-16 ezer forintos áron érkezhetnek meg az első darabok, már ha egyáltalán Magyarországon is kapható lesz a készülék. Az elsődleges cél a fejlődő piacok meghódítása, így nem tudni, hogy jut-e Európában az olcsó Nokiából.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés