Connect with us

technokrata

Itt az első hidrogénnel működő iPhone

Kütyük

Itt az első hidrogénnel működő iPhone

A Intelligent Energy bemutatta üzemanyagcellás iPhone prototípusát.

Intelligent Energy a minap bejelentette, hogy sikeresen elkészítették a világ első üzemanyagcellás telefonját, mely hidrogént és oxigént felhasználva termel elektromos energiát.

A prototípus egy módosított iPhone, melynek akkumulátora mellé helyezték el a cellát. Mivel a melléktermék csupán pára és némi hő, a telefon hátlapján kialakított nyílásokon szabadon távozhat, a hidrogén újratöltését pedig az átalakított Jack csatlakozón tehetjük meg.

Sajnos képek nem érkeztek a készülékről, de a megtudtuk, hogy a vállalat az Apple együttműködésével fejleszti az újdonságot, és a jövőben SIM kártya méretű, egyszerűen behelyezhető cellákat szeretnének telefonjainkhoz, nem csak az iPhone-okhoz.

Azt, hogy mindez mennyivel növeli meg készülékünk üzemidejét, egyelőre nem tudjuk, és az is fontos kérdés, hogy mennyibe kerül majd egy újratöltés.

Henri Winand, a cég vezérigazgatója így nyilatkozott az áttörésről:

Tudomásunk szerint senki nem csinált még hasonlót korábban. Olyan vékony üzemanyagcellát terveztünk, ami a jelenlegi készülékház módosítása nélkül elfér a telefonban, a hagyományos akkumulátor mellett. Ez jelentős lépés, mivel ha szeretnénk bevezetni egy új technológiát, azt úgy kell megtennünk, hogy a használata kényelmes legyen az embereknek.

Forrás: The Telegraph via ImagazinSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák