Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Xiaomi mindenkit sokkolt az új Redmi Note 2-vel

Kütyük

A Xiaomi mindenkit sokkolt az új Redmi Note 2-vel

Az egyre népszerűbb kínai gyártó legújabb telefonja bombajó ár/érték arányú lesz.

A mai napon Kína egyik legfeltörekvőbb mobilgyártója, a Xiaomi bemutatta legújabb készülékét. A Redmi Note 2 számos szempontból valósággal sokkolta a piacot, hiszen nagyon korrekt műszaki felszereltséget kínál elképesztően alacsony áron. Elődjéhez képest a külső is megújult, a ház kompaktabb lett és a súlyából is jócskán leadott. Tették mindezt úgy, hogy marad az 5,5 hüvelykes kijelző, ám ez már Full HD felbontású az előd 720p-jével szemben.

xiaomi_redmi_note2_4

Ám az igazi ütőkártya a processzor, ugyanis a MediaTek legerősebb, Helio X10 nevű chipjét kapta, amelyben nyolc, egyenként 2 GHz-es órajelű mag üzemel hatalmas teljesítménnyel. Ugyanez a processzor a HTC jelenlegi csúcsmodelljében, az M9+-ban található meg. Mindehhez 2 GB RAM is jár, a belső tárhely 16 vagy 32 GB-os lehet, utóbbinál a processzor órajele 2,2 GHz-es. Sajnos bővíteni nem lehet, de ezen kívül impozáns paraméterekkel bír.

xiaomi_redmi_note2_2

A hátlapi kamera egy Samsung szenzoros, fázisfókuszos rendszerrel ellátott 13 megapixeles kamera,   szemből pedig egy 5 megapixeles Omnivision egységgel fotózhatunk. A dual SIM-es készülékre került infraport is, így távirányítóként is hasznosíthatjuk, de nem hiányzik a teljes 4G LTE támogatás (kínai és európai is), a Bluetooth, kétsávos a/b/g/n/ac WiFi, GPS-vevő GLONASS kiegészítéssel, viszont az NFC és a vezeték nélküli töltés nem fért bele.

xiaomi_redmi_note2_1

Ám ez mit sem számít, mert ha eláruljuk, hogy a 16 GB-os változat 125 dollárba (kb. 35 ezer forint!) kerül, míg a 32 GB-os 140 dollárért (kb. 40 ezer forint) kerül majd a polcokra Kínában, akkor valószínűleg rögtön kettőt is veszünk belőle. Már csak azért is, mert számos szín közül lehet választani. Hazájában augusztus 16-ával indul az értékesítés, a világ többi részén még nem ismert a dátum, de az előd után nagy eséllyel itthon is megjelenik majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés