Connect with us

technokrata

Biztonságosabbak lesznek az androidos telefonok

control-your-android-device-when-its-lost-stolen-using-simple-text-message.w654

Kütyük

Biztonságosabbak lesznek az androidos telefonok

A Samsung és a Google is nagyobb figyelmet szentel a biztonsági frissítésekre.

Lassan már nem telik el úgy hónap, hogy ne keserítené meg az androidos felhasználók életét egy vírus vagy egy súlyos biztonsági hiba.  Bár a Google jellemzően javította a hibát, ezek általában csak lassan érkeztek meg a felhasználókhoz.

A kaliforniai vállalat most a Samsunggal közösen ígéretet tett, hogy a jövőben komolyabban veszik ezt a témakört. A Google már be is jelentette, hogy a Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10, és a  Nexus Player modellek tulajdonosai már most letölthetnek egy átfogó biztonsági frissítést. Emellet arra is ígéretet tettek, hogy a típus megjelenéstől számítva 3 évig teszik biztonságosabbá a készülékeket.

google_android_virus

A Samsung, mint a világ legnagyobb androidos készülékgyártója, szintén nagyobb hangsúlyt fektet a probléma megoldására, ezért kidolgoztak egy újfajta frissítési procedúrát. Ennek a lényege, hogy a Samsung telefonok havonta új biztonsági frissítéseket kapnak, méghozzá úgy, hogy ezzel a felhasználónak nem kell foglalkoznia. A vállalat rendszere ugyanis folyamatos időközönként letölti a telefonra az új szoftvert, csak fel kell telepíteni.

Reméljük, hogy a Google és a Samsung példáját hamarosan a többi gyártó is követi és a jövőben egyre biztonságosabbá vállnak az életünk részét képező okostelefonok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd