Connect with us

Hirdetés

technokrata

Diszlexiásoknak segít az e-könyv olvasó

Kütyük

Diszlexiásoknak segít az e-könyv olvasó

Diszlexiában szenvedőket segítő betűtípussal, az OpenDyslexic fonttal bővült 5.9-es szoftverfrissítésének köszönhetően a PocketBook Touch Lux 3 és elődje, a PocketBook Touch Lux 2. A betűkészlet amellett, hogy könnyíti az olvasást, gyermekeknél a betegség előrehaladásának meggátolásában is segít.

Az OpenDyslexic betűtípust kifejezetten a különböző olvasási zavarokkal küzdők számára fejlesztették ki, legyen szó a betűk felismerésének, a betűzés, a felolvasás nehézségeiről, vagy a lassú olvasásról. A betűtípust váltakozó vonalvastagság, a hangsúlyos ívek és kiemelt betűvégek jellemzik, amelyek sokkal élesebbé teszik az egyes betűk határait, a mondat elejét és végét pedig vastagított nagybetűk és mondatvégi írásjelek jelzik.

OpenDyslexic_font (2)

A karakterek szokatlan kialakításának köszönhetően az OpenDyslexic használatával a diszlexiások gyorsabban tudnak olvasni, és kevésbé fáradnak el a tevékenység közben. A betűkészlet ráadásul gyermekeknél a betegség előrehaladásának gátolásában is segítséget nyújt, mely a korai stádiumban érhető el a leghatékonyabban.

A PocketBook Touch Lux 2 e-könyv olvasó 5.9-es frissítésnek köszönhetően könnyebbé vált a sok képet tartalmazó PDF fájlok kezelése is, ami különösen azoknak jó hír, akik gyakran olvasnak magazinokat és technikai szakirodalmat: az ilyen típusú tartalmak megnyitása és görgetése is kétszer gyorsabb lett.

PocketBook_Touch Lux 3_grey

A szoftverfrissítés már letölthető a készülékek beépített Wi-Fi modulján keresztül, vagy a PocketBook hivatalos honlapjáról: http://www.pocketbook-int.com/hu.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés