Connect with us

technokrata

Tovább fejlődik a Volkswagen autóinak multimédiás rendszere

Kütyük

Tovább fejlődik a Volkswagen autóinak multimédiás rendszere

Volkswagen bejelentette, hogy rövidesen elérhetővé teszi az új MIB II rendszert.

Az elmúlt években egyre nagyobb fontosságot tulajdonítanak a vásárlók, s ebből kifolyólag a gyártók is a különféle multimédiás / navigációs rendszereknek. Lassan odáig jutunk, hogy okostelefonunkon keresztül fogjuk tudni még a klímát is vezérelni, de már most is komoly szintű kapcsolatot képes létesíteni jó néhány autó a különféle mobilkészülékekkel, így távolról megtudhatjuk, hogy éppen mennyi a hatótávolság, programozhatjuk az álló helyzeti klímát és még sorolhatnánk.

A tendenciát követve az okostelefonok gyártói is nagy hangsúlyt fektetnek az autókkal való kommunikációra, aminek legjobb példája jelenleg az Android Auto és az Apple CarPlay, amelyeknek közös tulajdonsága, hogy a telefon funkcióit, beállításait stb. veszi át az autó központi rendszere, amint csatlakozik a készülék a négykerekűvel. Ezúttal pedig a Volkswagen jelentette be, hogy tartja a lépést az okoskészülékek gyártóival s rövidesen elérhetővé teszi az új MIB II nevű multimédiás rendszert, amely kompatibilis a fenti programokkal. Mindehhez nem elég a kommunikáció, a teljes élmény miatt gyorsabb processzort, jobb grafikát és nagyobb felbontású kijelzőket kapnak a modellek.

A Volkswagen azt kommunikálja, hogy az új fejlesztésekkel az első gyártók közé tartoznak, akik olyan multimédiás rendszereket kínálnak, amelyek kompatibilisek mindhárom nagy mobil kommunikációs platformmal (Apple Car Play, Android Auto és MirrorLink). Ez minden bizonnyal így is van, de mi már annak is nagyon örülnénk, ha végre eltűnnének az utakról a kézben telefonálós, s ezáltal nem túl biztonságosan vezető sofőrök.

Forrás: AutópultSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd