Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazánkban is bemutatkozott az LG G4

Kütyük

Hazánkban is bemutatkozott az LG G4

Végre itthon is testközelből ismerhettük meg az LG új csúcstelefonját.

A legnagyobb gyártók általában év elején jelentik be aktuális csúcskészüléküket, ám az LG ezúttal kicsit kivárt, mielőtt a nagyközönség megismerhette a G4-et. A nemzetközi bemutató után tegnap itthon is tartottak egy sajtótájékoztatót, melyen részletesebben is megismerhettük az újdonságot. Jól jelzi a rendezvény fontosságát, hogy azon az LG több helyi, regonális és nemzetközi vezetője is megjelent. Elsőként megtudhattuk, hogy a gyártó igyekezett önálló utat járni a külső dizájn és a minőség terén. Szerintük a jelenleg kapható legtöbb prémium kategóriás telefon hasonlít egymásra, a G4 viszont kitűnik közülük. A G Flex 2-nél már látott hajlított felépítés ezúttal is megvan, bár ennek mértéke szerényebb. Kihangsúlyozták, hogy a hajlított forma nem pusztán formai elem, hanem növeli a kijelző védelmét is. Ez utóbbi persze üvegborítást kapott, és bár a telefon hátlapja alapesetben műanyag, ezen a téren is villantottak egy extrát.

lg_g4_1

A normál hátlapot 3D-s felülettel dobták fel, ám az igazi lényeg a bőrborítású változat. Igen, abszolút valódi, minőségi bőrt alkalmaznak, többféle színben. Nem kevesebb, mint 12 hét(!), mire egy ilyen bevonat elkészül és még a varráshoz felhasznált cérna is Németországból származik. Mindeközben azt a fontos tény is említésre került, hogy a G4 hátlapja (ellentétben a konkurencia jelentős részétől) levehető, alatta pedig a 3000 mAh-s akkumulátor kivehető, cserélhető, továbbá van lehetőség microSD-vel történő memóriabővítésre.

lg_g4_4

Ezután áttértek az új IPS Quantum kijelzőre, melynek felbontása maradt QHD, de ezt nem is kívánták növelni. A Quantum elnevezés többféle újítást jelez, ennek köszönhetően a képernyő színhűsége, kontrasztja jelentősen javult. Az újfajta folyadékkristály szerkezet miatt a fényerő is nőtt, de eközben a fogyasztás csökkent, ami ma egy kritikus pontja az okostelefonok többségének.

lg_g4_2

Harmadik pontként következett a kamera, itt szintén jelentős előrelépés történt az előd G3-hoz képest. A felbontás 16 megapixelre nőtt, mellette viszont extrafényes, F1.8 értékű optikát és megnövelt méretű szenzort illesztettek hozzá. Ám ennyivel nem elégedtek meg, mert az optikati képstabilizátor is fejlődött. A korábbi két tengely helyett már három tengely mentén tudja a remegéseket kiküszöbölni, a korábbi 1 fokhoz képest 2 foknyi mértékben. Mindezt professzionális teljesen manuális mód koronázza meg, ahol a záridő, ISO, fehéregyensúly és más beállítások mellett akár nyers RAW formátumban is rögzíthetünk. Annyira büszkék a fényképezőre, hogy Pályi Zsófia, többszörös díjazott sajtófotóst hívták meg a kamera részletes bemutatásához, aki a telefonnal általa készített fotókból is prezentált a közönség számára.

lg_g4_5

Végül a felhasználói felület volt az utolsó témakör, az LG már a 4.0-s verziónál tart. Drasztikusan nem nyúltak hozzá, de finomítottak az ikonok megjelenésén, számos hasznos extrát érhetünk el benne, többek között a telefon figyelmeztet minket, ha egy háttérben futó alkalmazás túl sok energiát használ, ezzel veszélyeztetve a megfelelő üzemidőt. Egy szó, mint száz, az LG G4 konkurenciához képest későbbi debütálása (a Sony Z4 még várat magára) tudatos lépés volt, a telefon számos érdekes funkcióval bír, kamera téren várhatóan az élvonalban lesz, a bőr hátlap pedig valóban különleges és egyedi megoldás. Az LG G4 hamarosan kapható lesz Magyarországon, mind kártyafüggetlen, mind szolgáltatói konstrukciókban. Árakról nem esett szó, viszont azt elárulták, hogy a bőrborítású verziókból csak a világosbarna és a fekete színű lesz hivatalosan elérhető.

lg_g4_3



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés