Connect with us

technokrata

Tovább fejlődhet az iPhone Home gombja

IPhone_5S_Home_Button

Kütyük

Tovább fejlődhet az iPhone Home gombja

Az Apple tovább okosíthatja az iPhone-ok legfontosabb gombját.

Az iPhone Home gombja a 2013-as iPhone 5S bemutatásáig alapvetően egy szimpla billentyűként működött, speciális extra funkciókkal nem látták el. Természetesen apróbb megoldások azért bekerültek, így hosszan nyomva Siri, dupla kattintásra pedig a feladatkezelő bukkant elő.

Az 5S-be épített ujjlenyomat-olvasó azonban megváltoztatta ezt a szokást, hiszen egy igen komoly biztonsági funkcióval vértezte fel a telefont. A 6 és 6 Plus esetén pedig már kényelmi szempontok is előtérbe kerültek, hiszen dupla érintésre a telefon felső részén található ikonok közelre kerülnek.

IPhone_5S_Home_Button

Most tovább bővíthetik az efféle kényelmi szolgáltatások számát. Az AppleInsider ugyanis felfedezte, hogy a kaliforniai vállalat egy olyan szabadalmat nyújtott be, ami a Home gomb új funkcióival kapcsolatos. A dokumentumok alapján a jövő Apple mobiljaiban megjelenhet a például a gyors keresés lehetősége, vagyis ha a Home gombot hosszan nyomva tartjuk, akkor a keresés ugrik fel. Emellett játékoknál is hasznát vehetik a gombnak a tulajdonosok, egyes esetekben ugyanis elég lenne – például egy lövöldözős játéknál- a gombbal pozicionálni, így több részlet marad látható az akció során.

Arról egyelőre nincs információ, hogy ez mikor jelenhet meg az iPhone-ban, ám leghamarabb a jövőre érkező variáns esetén számolhatunk ilyen funkcióval.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle