Connect with us

Különleges funkciót rejt a Windows 10

windows10_1

Kütyük

Különleges funkciót rejt a Windows 10

A Microsoft egy igen érdekes opciót épített be a Windows legújabb változatába.

A Windows 10 már bejelentésre került és csupán a számozás is azt jelzi (kihagyják a 9-est), hogy a Microsoft igyekszik apait-anyait beleadni a projektbe. Fontos újítás, hogy az új rendszer kvázi azonos alapokra épül mind PC, mind tablet és mobiltelefon esetében. Ezzel biztosítják, hogy a programok is könnyedén hozzáigazíthatóak legyenek a különböző platformokhoz. Van viszont egy ennél érdekesebb dolog, amelyet Continuum-nak hívnak. Eddig épp azt tudtuk róla, hogy a kezelőfelület konvertálható legyen az eszközök között, és billentyűzettől függetlenül azonosan lehessen használni. Ám most kiderült, hogy a dolog itt nem ér véget. A Continuum ugyanis arra is képes lesz, hogy akár a Windows 10-es mobilunkból PC-t csináljunk. Kicsit extrémen hangzik, de lássuk, miről is van szó. Ha van egy Windows 10 okostelefonunk, amit rákötünk egy külső monitorra, akkor nem a készülékünkön látott felület köszön vissza, hanem a PC-s változat. Ehhez már csak egy egér és egy billentyűzet kell, aztán kész az asztali gép.

windows10_2

Bizony, a nagy képernyőn már Start menü is van. Ha pedig egy univerzális (mobilon és PC-n is futtatható) programot nyitunk meg, az nem foglalja el a teljes kijelzőt, baloldalt kis képernyőkben látjuk őket. Ezzel kiküszöbölik, hogy a mobilról kelljen vezérelnünk bármit is, az csupán forrásként szolgál. Ebben az esetben a megszokott PC-s billentyűkombinációk is működnek, mint például a Ctrl+C és Ctrl+V. A Microsoft azt ígéri, hogy ilyen módban teljes asztali gép élményt kapunk a telefonunk segítségével. Sajnos az örömben van némi üröm is, mivel azok a jelenlegi készülékek, melyek Windows 10 frissítést kapnak majd, jó eséllyel nem lesznek képesek a Continuum funkcióra, ennek ugyanis a szoftver mellett hardveres követelményei is vannak. Hasonló projekttel már az Ubuntu is próbálkozott, ők az Androiddal együtt képzelték el ezt, miszerint a telefont dokkolva egy teljesértékű Ubuntu jelent volna meg, azaz ők két teljesen különböző rendszer párosítottak volna össze egy eszközön belül. Az a vonal finoman szólva is elbukott, reméljük a Continuum nem jut ugyanerre a sorsra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő