Connect with us

technokrata

Dől a pénz az LG-hez

lg_company_2

E-gazdaság

Dől a pénz az LG-hez

Remek első negyedévet zárt a telekommunikációs részleg.

A jelek szerint Koreában egyre jobb a helyzet, legalábbis erre utal az LG által frissen kiadott 2015 első negyedévi pénzügyi jelentés. Az elmúlt időszakban a Samsunghoz hasonlóan nehéz időket élt meg a cég. Fénykorában stabilan a harmadik legnagyobb mobilgyártó volt, azonban a kínai márkák előretörése nem csupán a dobogóról, hanem még a TOP 5 listáról is kilökte őket. No persze nem adták fel és az idei első negyedév eredményei alapján van okuk a bizakodásra. A teljes LG cégcsoport szintjén nem történt drasztikus változás, azonban a mobiltelefonos divízió a legnagyobb bevételt produkálta azóta, hogy 2010-ben a márka debütált az Android piacon. Az okostelefonok értékesítéséből 3,27 milliárd dollár származott, amely az előző év azonos szakaszához képest 5%-os növekedés és külön jó hír, hogy darabszám tekintetében 26%-os az előrelépés, mivel 15,4 millió készüléket szállítottak le. Ezek a szép számok elsősorban két piacnak köszönhetők, ugyanis az egy évvel korábbihoz képest Észak-Amerikában 66%-kal sikerült növelni az eladásokat, és a tavalyi utolsó negyedévhez képest a hazai (koreai) piacon is 57%-kal nagyobb eredmények születtek. Hozzá kell tenni viszont, hogy utóbbi éves összehasonlításban viszont 25%-os csökkenést mutat.

lg_company_1

A vállalat a következő negyedévben is erőteljes fókuszt helyez az okostelefonokra, azon belül is az LTE-képes modellekre. Idén már debütált tőlük a hajlított G Flex 2, bemutattak egy középkategóriás kvartettet (Magna, Joy, Spirit és Leon), illetve csupán néhány napja debütál a csúcsmodell G4-es is. Szükség is volt ezekre a számokra, mert a cégóriás többi részlegén nem ilyen fényes a helyzet. Az otthoni szórakoztatóelektronikai csoport 4,03 milliárd dolláros bevétele éves szintén 5%-os, míg negyedéves összehasonlításban 18%-os csökkenéssel zárt, ebben viszont szerepe volt a bizonyos valutákkal szembeni árfolyamnak is. Jobb teljesítményt nyújtott a háztatási készülék és légkondicionáló terület, itt 9%-ot sikerült növekedni éves összehasonlításban, így 208 millió dollár került a nevük mellé. Végül pedig a 2013-ban alapított autós részleg most először közölt negyedéves eredményeket. Noha a 2,18 millió dollár veszteség nem hangzik annyira jól, az LG nem pánikol a dolgon, hiszen tudja, hogy ezen a területen hosszabb idő kell a pozitív eredményekhez.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő