Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmi újdonság jön az USB piacán

Kütyük

Forradalmi újdonság jön az USB piacán

Néha a legegyszerűbb ötletek hozzák a legjobb megoldásokat.

Hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe! Valószínűleg ez lesz az első gondolatunk, ha meglátjuk az InfiniteUSB nevű terméket. A koncepció rendkívül egyszerű: USB csatlakozóból sosincs elegendő szabadon, de miért ne lehetne egy portra csatlakoztatni több eszközt. No nem egy újabb HUB-ról van szó, pedig az elv szinte ugyanaz. A lényeg, hogy ha az InfiniteUSB kábelt csatlakoztattuk a számítógépünkhöz, akkor nem vesz el helyet mástól, mivel az USB csatlakozás át van vezetve rajta. Ezzel pedig egyszerűen egymásba csatlakoztathatjuk a kábeleket, miközben a gépünkön fizikailag egyetlen USB-t veszünk csak igénybe.

infiniteusb_3

Miután napjaink legújabb laptopjai, mint a Chromebook Pixel vagy a szupervékony MacBook csupán egy, esetleg kettő csatlakozással bírnak, ez az okosság nagyon hasznos lesz azoknak, akik 3-4 vagy még több eszközt használnának egyszerre USB-n keresztül. Persze ehhez már az USB 3.0-s vagy az USB-C szabványra van szükség, mivel ezek biztosítanak elegendő adatátviteli sebességet és áramot a rákötött eszközök számára. Sok más projekthez hasonlóan ez a kezdeményezés is az egyik legismertebb közösségi startup oldalon, a Kickstarter-en kelt életre.

infiniteusb_4

Még öt napig tart a gyűjtés, de már jócskán túlszárnyalták az induláshoz szükséges 10 ezer dollárt, jelenleg majdnem 180 ezer dollárnál járnak. Márpedig ez azt is jelenti, hogy a megvalósítás előtt nincs akadály, a tervek szerint júniusban elindul a sorozatgyártás és világszerte rendelhető lesz a spéci kábel. Arra is ügyeltek, hogy ne csak hasznos legyen, hanem jól is nézzen ki. Apró, de stílusos burkolat, színes és lapos kábel, valamint ultravékony USB csatlakozó jellemzi, dizájnját az igen rangos iF Red Dot díjjal is elismerték.

infiniteusb_2

Többféle kivitel lesz elérhető, sima USB és USB-C változatban, microUSB, Lightning és USB host csatlakozással, ötféle színben, illetve 20 és 120 centis hosszúsággal. A rövidebbik változat használaton kívül mágnesesen összehajtható, a hosszabiknál a kábelre helyezett kötegelővel tudjuk ízlésesen elcsomagolni. Már nem kell sokat aludni és mi is megvásárolhatjuk az InfiniteUSB kábeleket.

infiniteusb_5



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés