Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a legnagyobb kijelzős hibrid okostelefon

Kütyük

Megérkezett a legnagyobb kijelzős hibrid okostelefon

A Huawei új készüléke extrém méretű kijelzőjével egyszerre okostelefon és tablet is.

A kínai óriás nem elégedett meg az új csúcsmodell P8 bemutatásával, hanem gyorsan bedobták a nagyközönségnek a Max utónevű változatot is. Márpedig ezúttal a név nagyon is beszédes, hiszen egy elképesztő méretű kijelzővel rendelkező eszközről beszélhetünk. 6,8 hüvelykes képátlójával a P8 Max igazából egy tablet, de okostelefon (phablet) is. Vagy mindkettő. Vagy egyik sem. Már a 6,44 hüvelykes Sony Xperia Z Ultra sem volt egy átlagos eszköz, ám a Huawei most rátett egy lapáttal. Ugyanakkor igyekeztek a lehetőségekhez képest kompaktra alkotni a készüléket, hiszen mindössze 6,8 mm vékony a speciális fémötvözetből készült unibody ház. Ráadásul a kereteket szinte eltűntették, az előlap 83%-át a képernyő foglalja el, ami kiemelkedően jó érték. Érdekesség, hogy a felbontás maradt Full HD, ami még ezen a kistévé kijelzőn is 324 ppi értéket ad, vagyis a retina jelzőt is ráaggathatjuk.

huawei_p8_1

Belsőleg a P8 Max megegyezik kisebbik testvérével, azaz a vadonatúj, nyolcmagos és 64 bites Kirin 930 chipset adja az erőt, melyhez Mali-T628 grafikus gyorsító, illetve 3 GB RAM tartozik. A tárhely 16, 64 vagy 128 GB-os lehet, ám ez még bővíthető microSD-vel is. Hátul egy 13 megapixeles, optikai stabilizátoros kamerát találunk, mely profi képfeldolgozó processzort kapott, a szelfimániások pedig egy 5 megapixeles egységgel fotózkodhatnak az előlapon. Ha valaki videókat néz, örülhet az 1W teljesítményű kihangosítónak, továbbá a gigantikus, 4360 mAh-s akkumulátornak, amely 15 órán keresztül ad energiát a filmnézéshez.

huawei_p8_3

Szoftveresen megtaláljuk az osztott képernyős módot, továbbá a teljes kezelőfelület használható fektetett módban is, ezzel is a tabletekre kíván hasonlítani. Már készülnek a speciális tokok is hozzá, amelyek mágneses úton rögzülnek a házra, továbbá a HTC DotView megoldásához hasonlóan lyuggatott, illetve lesz állvány funkciója is. A Huawei P8 Max nagyjából egy hónap múlva kerül piacra 30 országban (hazánkban várhatóan hivatalosan nem lesz), fekete, ezüst és arany színekben, továbbá normál és dual SIM kivitelben is. Árak tekintetében a 16 GB-os változat 550 euróba kerül majd, míg a 64 GB-osért 650 eurót kell összegyűjtenünk.

huawei_p8_2



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés