Connect with us

technokrata

A Samsungnak is drága mulatság az S6 Edge

Galaxy S6 edge_Gold Platinum_Art Photo_Dynamic2

Kütyük

A Samsungnak is drága mulatság az S6 Edge

Sokba kerül a telefon legyártása.

A Samsung idén egy különleges okostelefont is bemutatott, a Galaxy S6 Edge-nek a képernyője ugyanis a készülék mindkét oldaláig leér. Ez az egyedi dizájn a hagyományos S6-nál magasabb árat eredményez, így a Samsung a normál kiadásnál jelentősen kisebb mennyiséggel számolt, amikor a gyártás beindítása mellett döntött. Úgy néz ki azonban, hogy ezt a mennyiséget alaposan alábecsülték, mivel a rajongók valósággal megrohamozták a boltokat az újdonságért.

Galaxy S6 Edge_Combination2_Gold Platinum

Épp ezért mostantól növelt mennyiséget gyártanak, ez azonban igencsak drága mulatság, tekintve, hogy egy telefon előállítása még az Apple zászlóshajójának számító iPhone 6 Plus-nál is többe kerül. Az IHS által gyűjtött adatokból kiderül, hogy egy S6 Edge a Samsungnak körülbelül 82 ezer forintjába kerül, ez 10 ezerrel magasabb a  Galaxy S5 összeszerelési költségeinél és 14 ezerrel több, mint amennyibe az iPhone 6 Plus legyártása kerül. 

A legdrágább alkatrész a kijelző, ennek egyetlen darabja 24 ezer forintba kerül. Szintén nem olcsó a megjelenítőt védő Gorilla Glass burkolat sem, hiszen a védelem 8500 forintért kerül fel a telefonra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák