Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatták a világ eddigi legélesebb telefonkijelzőjét

Kütyük

Bemutatták a világ eddigi legélesebb telefonkijelzőjét

A Sharp lerántotta a leplet 5,5 colos 4K-s kijelzőjéről.

Az okostelefonok kijelzője kezd értelmetlen módon éles lenni. Míg korábban a Full HD panelek majd a QHD kijelzők, most a 4K képernyők vonzzák a vásárlók figyelmét. A Sharp a minap jelentette be a világ első 5,5 colos 4K-s IGZO panelét, mely 806 ppi pixelsűrűséget ér el.

Ez mind szép és jó, azonban annak ellenére, hogy ez egy telefonalkatrészként készült, nem lesz könnyű feladat olyan processzort és akkumulátort találni mely zökkenőmentesen tudja kiszolgálni a rengeteg pixelt. A számadatok alapján persze jobbnak tűnhet a 4K, mint egy QHD képernyő, azonban kizárt, hogy szabad szemmel normális távolságból észrevennénk a különbséget. Persze egy kép megjelenítésekor látható lesz a javulás, de ez egyáltalán nem egy hasznos innováció.

Egyetlen terület van, ahol valóban előrelépést jelenthet ez a pixelsűrűség, és ez a VR szemüvegek világa. Mivel itt a panelek rendkívül közel kerülnek szemünkhöz, az éles képek megjelenítése igen nehéz feladat. Reméljük ezen területen találkozunk majd a hasonló alkatrészekkel, és nem kell a parasztvakítás miatt majd félnaponta töltenünk csúcsmodelljeinket a jövőben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés