Connect with us

technokrata

Íme az Apple hatása: Type-C USB-re váltanak a gyártók

Kütyük

Íme az Apple hatása: Type-C USB-re váltanak a gyártók

Az új LaCie Porsche Design külső tárhely remek társa lesz az új 12 colos Macbooknak, hiszen már az új USB szabvánnyal érkezik.

Ha máris beleestél az új 12 colos Macbookba azonban még nem tudod hogyan ments le fájljaidat, az új LaCie Porsche Design Mobile Drive kiváló választás lehet a biztonsági mentésre vagy külső tárhelyként.

Az igényes formatervezésnek és a prémium anyaghasználatnak köszönhetően remekül megy majd az ezüst modellhez (sajnos arany és sötétszürke változat nem készült). Az egyik legfontosabb tulajdonsága amiért emellé a gép mellé ajánlhatnánk, az az USB Type-C port, hiszen így nem lesz egyéb átalakítókra szükség, ha extra tárhelyet akarunk. Szerencsére a termékhez egy külön adapter is jár, amivel USB 2 és 3.0 kompatibilis eszközökkel is használhatjuk.

Persze ennek meg van a hátránya is, hiszen nem lesz többé a megszokott Thunderbolt sebesség, és csak 100 MB/-os sebességet érhetünk el. De az Apple ezt az utat választotta a papírvékony dizájn miatt.

A külső tárhely elérhető 500 GB-os 1 illetve 2 TB-os verzióban, és az árak 80, 100 és 150 dollár szerint alakulnak. Ha még így sem lennénk elégedettek, használhatjuk meglévő merevlemezeinket az Apple újonnan kiadott adapterének köszönhetően.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek