Connect with us

technokrata

Az egészség szolgálatába áll az Apple

researchkitapps

Kütyük

Az egészség szolgálatába áll az Apple

A ResearchKit-tel a kutatók munkáját igyekszik segíteni az Apple.

HomeKit, HealthKit és CarPlay: Eddig ezek jelentették az Apple főbb csapásirányait a mobil terjeszkedés területén, hiszen segítségükkel a lakásunk mellett az egészségünkre és az utazásunkra is figyelhet az okostelefonunk. A mai napon azonban megismerhettük a ResearchKit-tet, mely nem más, mint egy, az orvostudomány szolgálatába álló keretrendszer. 

researchkitapps

Jeff Williams, az Apple tevékenységekért felelős alelnöke a bemutatón azzal a problémával szembesítette a jelenlévőket, hogy az orvosok rendkívül lassan és rendszertelenül tudják figyelemmel követni a páciensek betegségét, így kutatások és más, az állapotukat javítását szolgáló tevékenységek is lassan kivitelezhetőek.

A ResearchKit viszont a felhasználók zsebébe költözteti az orvosokat, hiszen például egy Parkinson betegségben szenvedő páciensnek nem kell feleslegesen beutazni az orvosához, elég, ha a telefonjával elvégez néhány feladatot, az eszköz pedig a beépített szenzoraival méri a a tulajdonosa állapotát. A ResearchKit teljesen nyílt rendszer lesz, az Apple reményei szerint így számtalan, a betegeket segítő alkalmazás készül majd a jövőben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák