Connect with us

technokrata

Arany színben jön az új Apple MacBook

macbook1

Kütyük

Arany színben jön az új Apple MacBook

Bemutatkozott az Apple legújabb notebookja.

Rengeteg pletyka után ma este végre leleplezte a legújabb MacBook modellt az Apple. A 12″-es, alig 13,1 mm vékony újdonság 2,304 x 1,440 pixel felbontású Retina képernyővel kápráztatja el rajongókat. A gyönyörű megjelenítő mellett jelentős előrelépés, hogy a MacBook Air-hez képest 25%-kal vékonyabb készülékházat alkottak meg a mérnökök.

macbook2

Az alap kiadás egy 1.1 Ghz-es Core M processzort,  egy 256GB-os SSD-t és 8GB RAM-ot rejt. Plusz pénzért a miénk lehet az 1,2 GHz-es Core M processzorral és 512 GB-os SSD-vel szerelt kiadás is. Fontos kiemelni, hogy ventilátor nem került beépítésre, azaz teljesen néma lesz az új MacBook. Egyelőre kérdéses, hogy ez a teljesítményt hogyan befolyásolja, kíváncsian várjuk az első teszteredményeket! A szupervékony kialakítás érdekében a mérnökök újraalkották a billentyűzetet is, itt 40%-os vékonyítást sikerült elérniük. 17%-kal csökken a tapipad vastagsága, ám ez sajnos azt is jelenti, hogy mostantól nincs fizikai gomb beleépítve, pusztán az ujjunk mozgását érzékeli kattintásként a rendszer. 

maccbook3

Az extra kecses külsőnek esett áldozatul az USB csatlakozó is, a hagyományos megoldás helyét egy USB-C típusú port vette át, erre különböző  adaptereken keresztül köthetjük rá az eszközeinket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy rekordkevés, alig kettő csatlakozó van a készülékházon, az USB-C-t egy hagyományos, 3,5 mm-es jack egészíti ki. Ahogyan eddig, úgy ezután is igazán mobil marad a MacBook sorozat, az Apple szerint ugyanis 9 órát bír egyetlen töltéssel a készülék.  Az ezüst, sötétszürke és arany színekben piacra kerülő MacBook április 10-én kezdi meg hódító karrierjét a kijelölt boltokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek