Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megváltozik a Google keresési algoritmusa

Kütyük

Megváltozik a Google keresési algoritmusa

A Google hivatalos oldalán jelentette be, hogy április 21-től megváltozik rangsorolási algoritmusa, és a mobileszközökön előnyt élveznek majd a mobilbarát weboldalak.

Igen fontos bejelentést tett a Google a tegnap esti órákban. Közlemény szerint április 21-től élesedik az új algoritmusa, amelyben a mobilbarát weboldalak előnyt élveznek majd – számolt be róla az ite.hu SEO portál. A mobileszközökön végrehajtott keresések során innentől kezdve előnyt élveznek azok a weboldalak, amelyek a hordozható eszközökön is jól használhatóak. A Google közleménye szerint az új algoritmus április 21-től globálisan lép életbe, minden nyelvterületen, így a magyar nyelven is. A cég közleménye szerint, az új rangsorolásnak: „jelentős hatásai lesznek a találati listára”. Mindez azt jelenti, hogy a mobileszközökön végrehajtott kereséseknél egyes weboldalak előnyt élveznek majd, és emiatt megváltozik a keresésekre adott találatok sorrendje is. google-nextday

Jelentős hatások várhatóak

A Google korábbi adatai szerint a keresések közel felét ma már mobileszközökről hajtják végre. Magyarországon ez az adat még 15% körül alakul, ám nagyon dinamikusan nő, és egyes területeken a mobilról érkező látogatók aránya akár 30% felett is lehet. Éppen ezért az új rangsorolás jelentősen kihathat a weboldalak látogatói forgalmára, és ezáltal a weboldalak piaci helyzetére is. Azok a weboldalak, amelyek nem rendelkeznek mobilbarát megjelenítéssel komoly piacvesztést könyvelhetnek el a közeljövőben. A Google közleménye szerint az április 21-i dátumot azért határozták meg, hogy a webmestereknek legyen idejük felkészülni a változásra. A cég 2013 óta folyamatosan jelzi a mobil szempontok jelentőségét, így elkészített egy tesztelő oldalt is, ahol ellenőrizhető a weboldalak mobilbarátsága a Google szemszögéből.

google eye

A felhasználók lehetnek a nyertesek

A Google közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az új rangsorolásnak köszönhetően a felhasználók könnyebben találnak majd releváns, jó minőségű és az eszközükre optimalizált tartalmat. Mindez növeli majd a felhasználói élményt, hiszen a mobil eszközökön is könnyebben olvasható, és navigálható oldalakat találhatunk majd a keresések során. Az új rangsorolási algoritmus komoly piaci réseket nyithat meg, hiszen a hazai weboldalak jelentős részének még nincs mobilra optimalizált változata, így aki gyorsan reagál a változásokra igen sok új látogatót szerezhet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés