Connect with us

technokrata

Erre várunk: Jöhet az 1 perc alatt tölthető mobil

apple-battery

Kütyük

Erre várunk: Jöhet az 1 perc alatt tölthető mobil

Egy startup izgalmas felfedezésének hála alapjaiban megváltozhat a mobiltelefon töltésének procedúrája.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy a telefonja csak akkor nem volt épp használható, amikor igazán szüksége lett volna rá. A mai akkumulátor technológiák egyik problémája, hogy igen lassan tölthetőek, azaz, ha éppen elfelejtjük feltölteni a telefonunkat és csak indulás előtt vesszük észre a problémát, akkor hosszú várakozás következik.

apple-battery

Léteznek már ugyan gyorstöltők, de ezekkel ritkán találkozhatunk az okostelefonos piacon, főképp a külső egységek körében elterjedtek. Most azonban ezen készülékek esetén is megszűnhet a várakozás, az OpenDot csapata ugyanis egy rendkívül izgalmas fejlesztéssel állt elő. A startup csapata egy, az Alzheimer betegséggel kapcsolatos kutatás során véletlenül felfedezte, hogy egy speciális, nagy kapacitású  molekula a jelenleg használatos töltési technológiákban alkalmazottnál jóval gyorsabban tárolja el a szükséges energiát. Ez a gyártó állítása szerint 1 perces feltöltési időt jelent!

galaxys4battery

A StoreDot szerint, ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor már az idén megszülethet az első megállapodás a telefongyártókkal, 2016-ban pedig további vállalatokkal szeretnének megegyezni a technológia alkalmazását illetően.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd