Connect with us

technokrata

Erre várunk: Jöhet az 1 perc alatt tölthető mobil

apple-battery

Kütyük

Erre várunk: Jöhet az 1 perc alatt tölthető mobil

Egy startup izgalmas felfedezésének hála alapjaiban megváltozhat a mobiltelefon töltésének procedúrája.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy a telefonja csak akkor nem volt épp használható, amikor igazán szüksége lett volna rá. A mai akkumulátor technológiák egyik problémája, hogy igen lassan tölthetőek, azaz, ha éppen elfelejtjük feltölteni a telefonunkat és csak indulás előtt vesszük észre a problémát, akkor hosszú várakozás következik.

apple-battery

Léteznek már ugyan gyorstöltők, de ezekkel ritkán találkozhatunk az okostelefonos piacon, főképp a külső egységek körében elterjedtek. Most azonban ezen készülékek esetén is megszűnhet a várakozás, az OpenDot csapata ugyanis egy rendkívül izgalmas fejlesztéssel állt elő. A startup csapata egy, az Alzheimer betegséggel kapcsolatos kutatás során véletlenül felfedezte, hogy egy speciális, nagy kapacitású  molekula a jelenleg használatos töltési technológiákban alkalmazottnál jóval gyorsabban tárolja el a szükséges energiát. Ez a gyártó állítása szerint 1 perces feltöltési időt jelent!

galaxys4battery

A StoreDot szerint, ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor már az idén megszülethet az első megállapodás a telefongyártókkal, 2016-ban pedig további vállalatokkal szeretnének megegyezni a technológia alkalmazását illetően.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle