Connect with us

technokrata

Frissítve: Idegesítőek a Lenovo notebookjai

lenovo_ideapad_y450_exterior-logo

Kütyük

Frissítve: Idegesítőek a Lenovo notebookjai

Bosszantó kiegészítővel árulja a laptopjait a kínai gyártó.

Az bizonyára senkinek sem újdonság, hogy egy-egy új laptop vagy PC vásárlása esetén gyakran találkozunk előretelepített, sokszor felesleges programokkal. Ezek komoly szerződések miatt kerülnek fel az eszközökre, a gyártók célja a profit mellett, hogy egy komplett csomagot biztosítsanak a felhasználóknak.

lenovo-yoga-2-11i-02

Ez azonban gyakran vezet kellemetlen meglepetésekhez, hol letörölhetetlen szoftverek, hol idegesítő kiegészítők formájában. A Lenovo új laptopjai esetén egy bővítménnyel gyűlhet meg a felhasználók baja. A Superfish Visual Discovery elvileg a keresésben segítene, azonban inkább  reklámokkal sokkolja az újdonsült laptop tulajdonosát. 

Az hagyján, hogy a Superfish képes olyan helyekre is elhelyezni egy reklámot, ahova nem is került volna ilyen, de az igazán bosszantó az az, hogy eközben akár a felhasználó adataihoz is hozzáfér, így a szoftver akár bankkártyaadatokhoz és jelszavakhoz is hozzájuthat. Szakértői vélemények szerint a kiegészítő törlésére csak úgy van lehetőség, ha teljesen újratelepítjük a Windows-t, a géphez kapott sorozatszám segítségével.

Frissítés:

A Lenovo reagált az ügyben, nyilatkozatukat változtatás nélkül közöljük:

Néhány felhasználói laptopon, amelyet az október és december közötti rövid időszakban szállítottunk már megtalálható volt a Superfish, amely arra szolgált, hogy segítse a fogyasztóinkat, hogy vásárlásuk közben számukra érdekes termékekkel találkozhassanak. Azonban a felhasználók visszajelzése nem volt pozitív, ezért gyorsan döntöttünk és válaszul:

1.) A Superfish-t teljes mértékben eltávolítottuk a szerver-oldali interakciókról (január óta) minden egyes Lenovo termékről, tehát már többé nem aktív. Ez a piacon megtalálható minden terméken letiltja a Superfish-t.

2.) A Lenovo januárban leállította a szoftver előtelepítését az eszközökön.

3.) A jövőben sem tervezzük, hogy előtelepítsük ezt a szoftvert.

Alaposan megvizsgáltuk a technológiát, és nem találtunk bizonyítékot, amely egyértelműen alátámasztaná a biztonsági problémát. De tudjuk, hogy a felhasználóinkban aggályok merültek fel ebben a kérdésben, ezért léptünk, és már nem szállítunk egyetlen terméket sem ezzel a szoftverrel. Továbbra is alaposan megvizsgáljuk, hogy mit és hogyan teszünk, hiszen számunkra a felhasználóink igényei, élménye és prioritásai állnak az első helyen.

Továbbá tisztázni szeretnénk, hogy a Superfish tisztán csak képen/szövegen alapul, és nem a felhasználó viselkedését veszi alapul. Továbbá nem figyeli meg a felhasználó viselkedését és nem rögzíti a felhasználói adatokat, valamint nem tudja, hogy ki a felhasználó. Ezenkívül a felhasználót nem követi, nem célozza újra és minden munkaszakasz független. Továbbá természetesen a felhasználók kiválaszthatják, hogy nem kívánják használni a terméket. A kapcsolat a Superfish programmal pénzügyileg nem meghatározó, a célunk csak az volt, hogy fokozzuk a felhasználói élményt. Mára tisztában vagyunk azzal, hogy a szoftver nem felel meg a célnak, és ezért gyorsan, valamint határozottan cselekedtünk az üggyel kapcsolatban.

Biztosítjuk a támogatást a fórumainkon minden felhasználónk számára. Célunk, hogy megtaláljuk azokat a technológiákat, amelyek a legjobban szolgálják a felhasználóinkat. Ebben az esetben egyből reagáltunk a negatív kritikákra és határozott intézkedéseket tettünk az ügyben. Ha felhasználóink nyomon szeretnék követni a további lépéseinket, valamint bővebb információt kapni az ügyről, kérjük látogassanak el a http://forums.lenovo.com weboldalunkra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle