Connect with us

technokrata

Frissítve: Idegesítőek a Lenovo notebookjai

lenovo_ideapad_y450_exterior-logo

Kütyük

Frissítve: Idegesítőek a Lenovo notebookjai

Bosszantó kiegészítővel árulja a laptopjait a kínai gyártó.

Az bizonyára senkinek sem újdonság, hogy egy-egy új laptop vagy PC vásárlása esetén gyakran találkozunk előretelepített, sokszor felesleges programokkal. Ezek komoly szerződések miatt kerülnek fel az eszközökre, a gyártók célja a profit mellett, hogy egy komplett csomagot biztosítsanak a felhasználóknak.

lenovo-yoga-2-11i-02

Ez azonban gyakran vezet kellemetlen meglepetésekhez, hol letörölhetetlen szoftverek, hol idegesítő kiegészítők formájában. A Lenovo új laptopjai esetén egy bővítménnyel gyűlhet meg a felhasználók baja. A Superfish Visual Discovery elvileg a keresésben segítene, azonban inkább  reklámokkal sokkolja az újdonsült laptop tulajdonosát. 

Az hagyján, hogy a Superfish képes olyan helyekre is elhelyezni egy reklámot, ahova nem is került volna ilyen, de az igazán bosszantó az az, hogy eközben akár a felhasználó adataihoz is hozzáfér, így a szoftver akár bankkártyaadatokhoz és jelszavakhoz is hozzájuthat. Szakértői vélemények szerint a kiegészítő törlésére csak úgy van lehetőség, ha teljesen újratelepítjük a Windows-t, a géphez kapott sorozatszám segítségével.

Frissítés:

A Lenovo reagált az ügyben, nyilatkozatukat változtatás nélkül közöljük:

Néhány felhasználói laptopon, amelyet az október és december közötti rövid időszakban szállítottunk már megtalálható volt a Superfish, amely arra szolgált, hogy segítse a fogyasztóinkat, hogy vásárlásuk közben számukra érdekes termékekkel találkozhassanak. Azonban a felhasználók visszajelzése nem volt pozitív, ezért gyorsan döntöttünk és válaszul:

1.) A Superfish-t teljes mértékben eltávolítottuk a szerver-oldali interakciókról (január óta) minden egyes Lenovo termékről, tehát már többé nem aktív. Ez a piacon megtalálható minden terméken letiltja a Superfish-t.

2.) A Lenovo januárban leállította a szoftver előtelepítését az eszközökön.

3.) A jövőben sem tervezzük, hogy előtelepítsük ezt a szoftvert.

Alaposan megvizsgáltuk a technológiát, és nem találtunk bizonyítékot, amely egyértelműen alátámasztaná a biztonsági problémát. De tudjuk, hogy a felhasználóinkban aggályok merültek fel ebben a kérdésben, ezért léptünk, és már nem szállítunk egyetlen terméket sem ezzel a szoftverrel. Továbbra is alaposan megvizsgáljuk, hogy mit és hogyan teszünk, hiszen számunkra a felhasználóink igényei, élménye és prioritásai állnak az első helyen.

Továbbá tisztázni szeretnénk, hogy a Superfish tisztán csak képen/szövegen alapul, és nem a felhasználó viselkedését veszi alapul. Továbbá nem figyeli meg a felhasználó viselkedését és nem rögzíti a felhasználói adatokat, valamint nem tudja, hogy ki a felhasználó. Ezenkívül a felhasználót nem követi, nem célozza újra és minden munkaszakasz független. Továbbá természetesen a felhasználók kiválaszthatják, hogy nem kívánják használni a terméket. A kapcsolat a Superfish programmal pénzügyileg nem meghatározó, a célunk csak az volt, hogy fokozzuk a felhasználói élményt. Mára tisztában vagyunk azzal, hogy a szoftver nem felel meg a célnak, és ezért gyorsan, valamint határozottan cselekedtünk az üggyel kapcsolatban.

Biztosítjuk a támogatást a fórumainkon minden felhasználónk számára. Célunk, hogy megtaláljuk azokat a technológiákat, amelyek a legjobban szolgálják a felhasználóinkat. Ebben az esetben egyből reagáltunk a negatív kritikákra és határozott intézkedéseket tettünk az ügyben. Ha felhasználóink nyomon szeretnék követni a további lépéseinket, valamint bővebb információt kapni az ügyről, kérjük látogassanak el a http://forums.lenovo.com weboldalunkra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő