Connect with us

Windows RT: Béke poraira

WIndowsRT

Kütyük

Windows RT: Béke poraira

Hivatalosan is halott a Microsoft rendszere.

Már a bemutatáskor is sokan megkérdőjelezték a Windows RT-t, hiszen a Microsoft táblagépekre szánt rendszere annak ellenére, hogy megszólalásig hasonlított a nagyobbik testvérére,  jelentős korlátozásokat tartalmazott. Így például nem volt lehetőség Windows 8-as applikációk futtatására, az RT alapú táblagépek kizárólag a rájuk készített szoftverek indítását engedélyezték.

WindowsRT

Mivel azonban ezen programok száma mindvégig elenyésző volt, a gyártók nem fektettek túl nagy energiát a Windows RT alapú modellek fejlesztésébe, hiszen programok nélkül nem sokat érnek az okoseszközök. Így fordulhatott elő, hogy néhány hónappal a rajt után kihátrált a projekt mögül az Asus, a Samsung, a Dell és a Lenovo is. A Microsoft azért igyekezett menteni a becsületét, így a Surface 2 és a Lumia 2520 minden, gyári bemutatóterem része volt. Néhány hónappal ezelőtt azonban már számukra is elfogyott a türelem, így a Surface 2 modell kivonásra került. Most azonban a Lumia 2520 gyártását is leállították, így már nem maradt több Windows RT-t futtató táblagép a piacon, azaz a rendszer hivatalosan is halottnak nyilvánítható.

Az élet azért nem áll meg a Microsoft háza táján, jelenleg gőzerővel dolgoznak az ősszel debütáló Windows 10-en. Az újdonság végre valahára véget vet a széttöredezettségnek, az egységes név mellett ugyanis a programok mobil illetve asztali platformon való futtatását tűzték ki célul a fejlesztők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő