Connect with us

technokrata

Lassan, de terjed az Android Lollipop

Kütyük

Lassan, de terjed az Android Lollipop

Már 1.6 %-a az androidos készülékeknek Lollipopot futtat.

Egy hónappal ezelőtt számoltunk be először a Google által közzétett statisztikákról a Lollipoppal kapcsolatban, melyek az aktív androidos készülékek rendszerét vizsgálta. Ebből az derült ki, hogy a Lollipop még annyira kevés készüléken fut, hogy a még rajta sincs a keresőóriás radarján.

Az újabb jelentést vizsgálva láthatjuk, hogy bár aránya még mindig nagyon kicsi, de már a Lollipop is magáénak tudhat egy szeletet a tortából. Jelenleg 1.6 %-a a készülékeknek futtatja a legújabb rendszert, és ez a Nexusoknak, az LG-nek és a Motorola telefonjainak köszönhető. A lassú növekedés annak is betudható, hogy először mindig a független készülékekhez érkezik meg a rendszerfrissítés, azonban napjainkban szinte már mindenki szolgáltatónál vásárol okostelefont (persze itthon ez nem teljesen igaz).

A KitKat még mindig növekedést mutat, amit a korábbi rendszerrel érkező telefonoknak tudhatunk be, mivel a megvásárolt mobilok legtöbbje ezt a rendszert futtatja. Reméljük hamarosan elkezdődik a frissítés a szolgáltatókon keresztül is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle