Connect with us

Vajon mennyit tud rólad telefonod?

Kütyük

Vajon mennyit tud rólad telefonod?

Az Invigor Informatika Kft. 69,11 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert „A mobil
eszközök jelfolyamának általános felismerő algoritmusának fejlesztése, fejlesztői könyvtár
kialakítása” című projektjének megvalósításához. A beruházás összköltsége 125,7 millió forint volt.

Napjaink mobil készülékei számos – a környezetünk mérésére alkalmas – érzékelőt tartalmaznak, így mára már természetesnek tűnik, hogy egy mobiltelefon a beépített GPS segítségével navigációs eszközzé válik vagy, hogy egy játékot – a gyorsulásmérő segítségével – telefon mozgatásával irányítunk.

Gondolt már arra, hogy az okostelefonja mennyi mindent tudna Önről mondani?

A mobil eszközök szenzorjai olyan kutatási lehetőségeket hordoznak magukban, amelyek eddig még egyáltalán nem vagy csak részben kerültek kiaknázásra.

Az Invigor Informatika Kft. az alkalmazás Fejlesztési Fórum Kft.-vel együttműködve a projekt keretében arra a feladatra vállalkozott, hogy tanuló alkalmazások segítségével, adatbányászati módszerek felhasználásával feltérképezze, hogy a mobil telefon szenzorainak együttes mérése és értékelése, milyen üzleti lehetőségeket rejt magában.

Több fejlesztési iterációval jutottunk el egy olyan mobil rendszer és eljárás kidolgozásához, amely megbízhatóan képes a mobilkészülékben levő szenzorok adatainak összegyűjtésére, azok átmeneti tárolására és központi adatbázisban való rögzítésére. Nagy figyelmet kellett fordítani az egyes szenzoradatok időbeni szinkronizálására, hiszen az egyes szenzorok által szolgáltatott adatok együttállása fontos infromációtartalommal bír.

Létrehoztunk egy fejlesztő eszköz rendszert, mely később rugalmasan felhasználható különböző
alkalmazások fejlesztésekor. Olyan általánosan alkalmazható megoldást alakítottunk ki, amely szabadon beépíthető változatos üzleti célú mobilalkalmazásokba.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom