Connect with us

technokrata

Újabb céget vásárolt meg az Apple

hero_itunes

Kütyük

Újabb céget vásárolt meg az Apple

Most az iTunes jövője miatt vásároltak meg egy vállalatot.

Napjaink legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartozik a Spotify. Segítsgével kifejezetten olcsón hallgathatunk zenét, méghozzá elképesztő mennyiségben. Mindezt tehetjük úgy, hogy közben nem vesszük meg az összes albumot, sőt, kifejezetten baráti árakért béreljük a kedvenc muzsikáinkat. Nos, épp ez az, amivel nem tud mit kezdeni az Apple, hiszen a még most is kifejezetten nagy sikernek örvendő iTunes áruház szinte teljes egészében a vásárlásra és nem a bérlésre van berendezve.

musicmetric

Ugyan már indítottak egy saját szolgáltatást iTunes Radio néven, mégis, ennek sikere messze elmaradt a korábban várt eredményektől. A Beats felvásárlásával a Beats Music is a kaliforniai gyártóhoz került, azonban jelenleg még saját néven fut a szolgáltatás. Ez azonban nem marad így sokáig, a legújabb információk szerint az Apple feltett szándéka a Beats Music iTunes-ba integrálása. Ez egy teljeskörű átfésüléssel is jár, így a szolgáltatás minden korábbinál csábítóbb formában mutatkozhat be újra a közönségnek.

Ezzel, a nagyfokú fejlesztéssel függhet össze, hogy a kaliforniai gyártó nemrégiben megvásárolta a zenei elemzésekkel foglalkozó Musicmetric-et. A vállalat eddig a számok elterjedéseit, az egyes letöltések helyét és idejét vizsgálta, ez a tudás pedig jól jöhet egy streaming szolgáltatás esetén, hiszen tudhatóvá válik, hogy mely területeken milyen típusú nótákat érdemes inkább előtérbe helyezni. Az Apple szokásához híven nem kommentálta a felvásárlást, így leghamarabb csak a júniusi WWDC-n tudhatjuk meg, hogy mire jutottak az új, frissen bekebelezett cégükkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp