Connect with us

technokrata

Sok minden hiányzik még az Apple Maps-ből

Kütyük

Sok minden hiányzik még az Apple Maps-ből

Reméljük idén megújul az Apple navigációs szoftvere, és nem csak egy újabb Flyover funkciót kapunk.

Az Apple Maps sosem volt túlzottan népszerű, különösen itthon, hiszen a konkurenciák jóval egyszerűbb és pontosabb megoldásokat ajánlanak a navigáció terén. A hazai útépítéseket és a tömegközlekedési változásokat nem követi jól az Apple szoftvere, így mindenki egy újabb okosabb applikációra vár az almagyártótól.

Sajnos az elmúlt évben csak a gyönyörű, de számunkra talán kevésbé hasznos Flyover funkcióval bővült az app, ahelyett hogy a számtalan felvásárolt cég tudásával kezdtek volna valamit, és végre aktuális forgalomfigyelést is kapnánk a térképben.

Hiába nem sikerült megvenniük a Waze-t (mivel a Google többet adott érte), a HopStop az Embark és a WifiSLAM is már az Apple tulajdona, azonban egyik felvásárolt startuppal sem kezdtek semmit. Hamarosan azonban kénytelenek lesznek újítani, hiszen nemsokára megérkeznek az Apple CarPlay és az iOS kompatibilis autók.

A decemberben megjelent szabadalomból láthatjuk, hogy már zajlik a tömegközlekedési navigáció fejlesztése, ami a lenti dinamikus táblákkal készül megoldani a vállalat, de az autós navigáció terén még semmi érdemleges infó nem látott napvilágot. Reméljük idén sikerül előrukkolniuk valami igazán hasznossal, és nem kell többé mindenért a Google applikációját használnunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle