Connect with us

technokrata

Megérkezett az 5. generációs Intel Core processzor család

Kütyük

Megérkezett az 5. generációs Intel Core processzor család

Az 5. generációs Intel® Core™ processzor család az Intel 14 nanométeres technológián alapuló processzorainak legújabb hulláma, amely korszerűbb számítási jellemzőkkel és grafikai képességekkel rendelkezik, valamint hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé.

A család tagjai közé tartozik 14 új, lakossági és üzleti szegmenseket célzó processzor: tíz 15 watt TDP-jű processzor Intel HD Graphics technológiával és négy 28 watt TDP-jű processzor Intel Iris Graphics technológiával. Az 5. generációs Intel Core processzorokat kifejezetten a vékonyabb, könnyebb és hatékonyabb következő generációs eszközökbe tervezték, például hagyományos notebook-okba, 2 az 1-ben eszközökbe, ultrabookokba, Chromebook-okba, all-in-one asztali számítógépekbe és mini számítógépekbe. Az 5. generációs Intel Core processzorok megjelenésével a Broadwell lesz az Intel történetében a leggyorsabban elérhetővé váló microarchitektúra – az ezzel szerelt eszközök széles választéka lesz hamarosan kapható.

Az Intel ezenkívül a „Cherry Trail” elnevezésű, következő generációs, 14 nanométeres technológián alapuló, kifejezetten táblagépekbe szánt processzor családját is elkezdte szállítani az eszközgyártók számára. Az új 64 bites SoC (system on a chip) az Intel® Generation 8-LP technológiájának köszönhetően tökéletesebb grafikai képességeket, nagyszerű teljesítményt és hosszabb akkumulátoros üzemidőt nyújt. A platform világszínvonalú kommunikációs képességekkel rendelkezik az Intel® XMM™ 726x platformon alapuló LTE-Advanced technológiának köszönhetően, ami a Cat-6 sebességszintet és a vivő-aggregációt is támogatja. Az eszközgyártók az ezen a technológián alapuló termékeket ez év első felétől fogják piacra dobni.

Processzorok és elérhetőség

Az 5. generációs Intel Core processzor családba tartoznak az Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5, Intel® Core™ i5 vPro™, Intel® Core™ i7, és Intel® Core™ i7 vPro™ processzorok. Mostantól szintén elérhetők az új 14nm technológián alapuló Intel Celeron processzorok is. Az 5. generációs processzorokat tartalmazó termékek januártól várhatók a gyártóktól. A Cherry Trail platformon alapuló eszközök 2015 első felében várhatók. További információ: www.intel.com.

Broadwell Die_Left Perspective_LRSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp