Connect with us

technokrata

Nem semmi teljesítményt nyújtott 2014-ben a Xiaomi

Kütyük

Nem semmi teljesítményt nyújtott 2014-ben a Xiaomi

A Xiaomi még mindig a legnagyobb telefongyártó és nyugaton még sokan szinte alig hallottak róla. Hogy számokkal is érzékeltessük méretét, elmondhatjuk, hogy 2014-ben csaknem 12 milliárd dollár volt a bevétele a vállalatnak a Reuters adati szerint.

Lei Jun, a vállalat vezetője hivatalos mikroblogján azt is megosztotta a nagyközönséggel múlt vasárnap, hogy a Xiaomi adózás előtti bevétel 135 % volt 2013-hoz képest, ami a 61 millió eladott telefonnak és a 227 %-os növekedésnek köszönhető. A bejegyzés nem tartalmazott konkrét számokat a profitot illetően, de a Reuterstől megtudtuk, hogy ennek oka az, hogy a növekedés miatt nem volt annyira kiemelkedő a profit.

Emellett fontos megemlítenünk, hogy a legutóbbi befektetésük után 45 milliárd dollárra értékelték a kínai gyártót, és ezzel megelőzték a Nokiát és még a Sony-t is. Nem semmi teljesítmény ez egy ilyen fiatal vállalattól. Egyelőre Ázsián kívül még óvatosan terjeszkednek, de reméljük pénztárcabarát áraikkal itthon is elterjednek készülékeik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle