Connect with us

Hirdetés

technokrata

A márkanév tovább él: Itt az új Nokia!

Kütyük

A márkanév tovább él: Itt az új Nokia!

Androidos táblagéppel tér vissza a finn vállalat.

Aki azt gondolta, hogy a jövőben már nem találkozik Nokia feliratú termékkel, az bizony tévedett. Annak ellenére, hogy a finn óriás eladta a komplett mobiltelefonos részlegét a Microsoftnak, az élet egyáltalán nem áll meg, sőt. Így történhetett, hogy a Nokia márkanév néhány nappal azután, hogy a Microsoft bemutatta az első, saját márkanevével fémjelzett Lumia modellt, újraéledt. Megszületett ugyanis az N1, a Nokia első, androidos táblagépe.

nokian11_1020_verge_super_wide

 

A készülék a Foxconn-nal közösen készül, a Nokia csak a márkanevet, az egyedi, Z Launcher névre keresztelt felületet és persze a dizájnt adja. Igaz ez utóbbin észrevehető, hogy bizonyára alaposan megfogyatkozott a finn vállalat formatervezői részlege, hiszen a készülék kiköpött mása egy iPad mini-nek. Reméljük, hogy a befolyó pénzből majd erre is költenek a jövőben.

nokia-n1-tablet-two-side

A külsején túl azonban nincs túl sok okunk az élcelődésre, hiszen a borítás alatt egy 7,9″-es, Gorilla Glass 3-mal védett, 2048×1536 pixel felbontású IPS képernyő dolgozik. Ennek a meghajtásáról pedig egy négymagos, 2,3 GHz-en üzemelő, 64 bites Intel Atom Z3580 processzor gondoskodik, 2 GB RAM és 32 GB beépített memória kíséretében. Az alig 6,9 mm vékony készülékház hátoldalán egy 8 megapixeles kamerát találunk, míg az előlapra egy 5 megapixeles egység került. Az 5300 mAh-es akkumulátorral, MiMo WiFi-vel és Bluetooth 4.0-ával érkező készülékért pedig alig 250 dollárt kérnek a finnek, mely igen jó ár egy Android 5.0-át futtató termékért. Az N1 elsőként Kínában kerül piacra, a hazai forgalmazásról egyelőre nincs információ. 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés