Connect with us

technokrata

Nem semmi a Sony új Exmor RS kameraszenzora

xperia-z3-photo4

Kütyük

Nem semmi a Sony új Exmor RS kameraszenzora

Az okostelefonok körében a multi-szenzoros kamera lesz a következő nagy előrelépés a fotózás terén. A Sony már ki is adta új szenzorát, mellyel nagy valószínűséggel jelentős javulást fogunk felfedezni következő készülékeikben.

A legújabb Exmor RS IMX230-as szenzor egy úgynevezett CMOS szenzor, mely 21 MP-t sűrít 1/2.4-inches kialakításba. A kiemelkedő tulajdonsága az, hogy egy 192 pontos fázisdetektáló autofókusszal látták el, aminek köszönhetően a mozgó tárgyak is élesek lesznek megörökített képeinken. Az új chip egy integrált HDR-t is tartalmaz (fotókhoz és 4K videókhoz egyaránt), mellyel az árnyékban lévő képek is élesebbek lesznek (lenti kép).

A vállalat mindig is nagy hangsúlyt fektetett a kameraszenzorok fejlesztésére, és ez az elmúlt negyedévben 2.4 milliárd dollárt hozott nekik a konyhára. Az Exmor szenzor megtalálható például az iPhone 6-ban, és számos androidos eszközben is, például a OnePlus One-ban is. Az Exmor RS modell jövő áprilisra várható, és remélhetőleg már belekerül az új Sony csúcsmodellekbe is.

sony-exmore-rs-stacked-2014-11-17-02Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek