Connect with us

technokrata

Csak így tovább: már a legkedveltebb magyar üzleti alkalmazások között van a CryptTalk

Kütyük

Csak így tovább: már a legkedveltebb magyar üzleti alkalmazások között van a CryptTalk

Az App Store üzleti alkalmazásainak toplistáján a megjelenésétől számított két nap alatt az első helyre került a mobillehallgatás ellen védő hazai megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló változata. Az egyéni alkalmazás egy hónapig ingyenesen, minden funkcióval szabadon, korlátlanul kipróbálható, majd havi 9,99 dolláros aktív előfizetéssel, vagy pedig ingyenesen, kizárólag fogadó módban használható tovább a mobilhívások és szöveges üzenetek védelmére – jelentette be a mobilalkalmazást kifejlesztő hazai startup, az Arenim Technologies.

„A CryptTalk magánfelhasználói változatát a megjelenést követő első héten több ezren töltötték le. Ez azt mutatja, hogy nemcsak a cégek, de a hazai fogyasztók részéről is komoly az érdeklődés a törvénytelen mobillehallgatás elleni védekezés iránt, hiszen ez minden állampolgár joga” – hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalk használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az alkalmazást az egyéni felhasználók 30 napig korlátlanul, ingyenesen kipróbálhatják, majd a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő, vagy pedig „fogadó módban” ingyenesen tovább használhatják.

„Fontos, hogy ha a magánfelhasználók az App Store-ban mindkét változattal találkoznak, a „sima” CryptTalkot válasszák, mert a „CryptTalk Pro” vállalati verzió, amelyet nem tudnak céges szerződés nélkül regisztrálni” – emelte ki Kun Szabolcs. – „A védett telefonáláshoz és üzenetküldéshez nem elég letölteni az alkalmazást. Emailben először regisztrálni kell, majd figyeljünk arra, hogy a CryptTalkot velünk egy időben kipróbáló ismerőseinket felvegyük a kapcsolatok közé és velük mindig ezen az alkalmazáson keresztül beszéljünk, mert csak így lesznek védettek beszélgetéseink és szöveges üzeneteink.”

Az App Store-ban szintén megtalálható, kis- és középvállalatoknak kifejlesztett CryptTalk Pro több vállalati funkcióval rendelkezik, ilyen például a biztonságos konferenciahívás. Igaz, vállalatoknak letöltés után nem elegendő egyetlen emailes regisztráció, nekik ügyfélszerződést kell kötniük, viszont ez a felhőalapú, rugalmas szolgáltatás nem igényel saját beruházást, és rendszeres havi cégköltségként elszámolható.

A CryptTalk a jóhiszemű felhasználók, cégek és magánszemélyek természetes védekezési igényét szolgálja ki; a megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek